Trei elemente esentiale pentru buna functionare a creierului (care nu costa nimic)

1
De Cristina Tudor
14 apr. 2021

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne ofera, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, sfaturi simple pentru o buna functionare a creierului.

Sfaturile sale sunt cu atat mai importante, cu cat in contextul pandemiei de coronavirus si a restrictiilor impuse de autoritati, din ce in ce mai multi oameni sufera de depresie.

Izolarea prelungita si rutina repetitiva zilnica au ca efect tulburarile de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonarii. In acest sens, prof. dr. Vlad Ciurea vorbeste despre teri elemente esentiale pentru o buna functionare a creierului.

Vlad Ciurea: „Elemente pentru o buna functionare a creierului. Nu costa nimic”

„Trei elemente sunt esentiale pentru buna functionare a creierului. Si ele nu costa nimic. Am sa o spun mereu si mereu: apa, oxigen, odihna”, a scris neurochirurgul.

Apa

Vlad Ciurea ne indeamna sa bem in fiecare dimineata doua pahare de apa. Un gest simplu dar care, pe termen lung ne poate scuti de multe neplaceri.

„Apa ajuta sistemul vascular, curata „deseurile”, imbunatateste starea celulelor, regleaza temperatura si de aici efectele pozitive: imbunatateste memoria, atentia, revigoreaza intregul organism. Dimineata, cand ne trezim, recomand sa bem doua pahare cu apa. Este „combustibilul” de
care avem nevoie pentru a functiona optim”, a punctat Profesorul Ciurea.

Oxigenul

A doua recomandare a specialistului este aceea de a tine, dimineata, ferestrele larg deschise. De asemenea, plimbari lungi prin parc.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.