3 trucuri secrete pentru a imbatrani frumos: Ce fac oamenii care ajung la 100 de ani

1
De Irina Constantin
7 mai 2022

Dupa o anumita varsta, subiectul imbatranirii devine din ce in ce mai greu de ignorat.

Toata lumea vorbeste despre cum sa combati liniile fine, ridurile si alte semne ale imbatranirii. In media, femeile de peste 50 de ani sunt considerate deja batrane. Fiecare actiune le este criticata si judecata aspru. De ce se imbraca asa? Nu e „prea batrana” pentru rochia aceea?

Intr-un asemenea mediu, este dificil sa nu te intrebi cum sa imbatranesti frumos. Fiecare dintre noi isi doreste sa inainteze in varsta cat mai usor si cat mai placut, fara sa simta efectele neplacute, ca durerile cronice, anumite afectiuni si, bineinteles, starea de spirit lipsita de entuziasm si de energie.

Iata cum sa imbatranesti frumos, in trei pasi simpli dezvaluiti de centenari!

1. Schimba-ti perceptia despre conceptul de varsta

Expertul in longevitate Becca Levy spune ca felul in care te raportezi la imbatranire impacteaza direct felul in care imbatranesti in realitate. Mai exact, cand ai credinte limitative despre varsta, ai si tendinta de a renunta la lucrurile care te fac fericita si de a imbatrani mai devreme.

Becca Levy a efectuat si cateva studii, pe baza de intrebari care testau felul in care respondentii varstnici percepeau perioada batranetii. Cei care credeau ca pot face lucruri si pot contribui in societate la orice varsta aveau potentialul de a trai cu pana la 7 ani si jumatate mai mult decat cei care considerau ca la batranete posibilitatile sunt limitate.

Asadar, daca te intrebi cum sa imbatranesti frumos, o parte din raspuns vizeaza mentalitatea. Renunta la credintele conform carora batranetea este grea si fara sens. Imbratiseaza o atitudine pozitiva si continua sa faci ce iti place la orice varsta.

Rutina corecta pentru estomparea petelor pigmentare, propusa de un medic dermatolog

2. Adu-ti contributia in comunitate si in societate

Un alt element care ii mentine pe varstnici activi, pozitivi si sanatosi este contribuia pe care acestia simt ca o aduc in jurul lor. Fie ca e vorba despre familie, copii si nepoti, grupul de prieteni cu care joaca sah sau vecinii din cartier, varstnicii traiesc mai mult atunci cand se simt o parte din comunitate.

„Motivatia de a ajuta alte persoane si de a contribui in societate creste la varste inaintate. Sentimentul de a fi util si de a contribui la ceva bun chiar are puterea de a creste imunitatea si de a mentine o stare psihica buna”, explica Levy.

De aceea, indiferent de varsta, se pare ca a face parte dintr-o comunitate este extrem de important. Asadar, daca vrei sa imbatranesti sanatos si frumos, tine-ti familia si prietenii aproape. Apoi, cauta si grupuri de oameni cu interese comune sau fa voluntariat pentru o cauza care te preocupa in mod autentic.

3. Pastreaza-ti mereu un scop spre care tinzi

Iata un truc simplu, dar pe care foarte multa lume il ignora. Pastrarea unui scop principal si maret chiar si la o varsta inaintata ajuta la o imbatranire frumoasa, mai lenta si mai placuta.

Atunci cand ai un scop in viata, vei avea mai multa energie si mai multa ambitie. Astfel, chiar daca nu mai ai puterea fizica de la 20 de ani, mentalitatea ta te va tine in forma.

10 mituri despre slabit de la un nutritionist certificat – deficitul caloric nu e intotdeauna o idee buna

Acestea fiind spuse, pastreaza-ti obiectivele si viseaza la lucruri marete. Asa vei avea timp sa le indeplinesti pe toate!

Foto: Pexels.com