Andreea Balan vorbeste despre greutatile care au facut-o mai puternica si mai constienta: „Eu cautam de fapt validarea tatalui meu”

1
De Teodora Tirca
13 aug. 2022

Artista a vorbit in podcastul „Gandeste diferit”, realizat de Radu Constantin, despre depresie, o noua forma de meditatie, bullying si nevoia de validare din partea tatalui ei.

Multi stiu toate stirile scandaloase care s-au scris despre ea, dar putini ii cunosc latura vulnerabila, matura si constienta. Andreea Balan nu mai e adolescenta din „André”, e o femeie constienta de ranile si de lectiile care au adus-o aici, o mama care vrea sa le ofere fiicelor ei ceea ce ea n-a avut, si un om care refuza sa renunte la optimism si la iubire adevarata.

La 27 de ani, a declarat Andreea in podcastul „Gandeste diferit”, a intrat in depresie, desi parea ca avea totul: devenise stabila financiar, avea o relatie frumoasa si era multumita de cariera ei. De ce? „Cautam ceva in exterior cand trebuia sa caut in interior. […] Eu am crezut mult timp ca succesul se defineste prin cifre: cate albume scoti, cati bani faci… Dar acum a fi un om de succes pentru mine inseamna sa lasi ceva in urma si sa fii un exemplu bun pentru ceilalti”, a declarat ea.

Cea mai dura lectie pe care a primit-o de la viata

„La 18 ani am realizat ca, cu cat esti mai sus, cu atat caderea e mai dureroasa. De sus, de tot, din André, am cazut sub zero, intr-un timp foarte scurt. A trebuit sa-mi iau in piept cariera solo si nu aveam bani la vremea respectiva. A fost foarte, foarte greu. Am stat cu chirie in Bucuresti intr-o garsoniera, a durat mult, am scos piese dupa piese, albume, tot timpul reinvesteam.”

„A doua lovitura a fost cand mi-am cumparat un apartament dupa cele trei editii “Dansez pentru tine”. Am castigat atunci niste banuti si mi-am cumparat un apartament pe care nu l-am mai primit niciodata. Am platit 90.000 de euro si nu l-am primit niciodata. Au dat faliment, au fugit cu banii. Era a doua oara cand am pierdut bani: mai intai banii din André, acum acestia.”

Britney Spears se lupta sa-si repare relatia cu fiii ei adolescenti: „Au un comportament plin de ura fata de mine”

„A fost o lectie. Viata iti da inca o data si inca o data, pana iti inveti lectia. Aia a fost lectia mea financiara, clar. De atunci am invatat cum sa am grija de bani, am luat-o de la zero, am inceput sa am iar concerte peste concerte, am strans, am investit. Nu mi-am mai luat apartament, am inceput sa construiesc cu fostul meu prieten casa pe care o am acum. El avea terenul, eu aveam banii si am construit casa impreuna. Apoi, dupa ce ne-am despartit, am cumparat partea lui, iar acum stau in aceasta casa frumoasa, e exact cum mi-am dorit.”

„Am cazut de foarte de sus, dar am avut ambitie sa ma ridic. Nu m-am considerat niciodata cea mai talentata, a trebuit sa muncesc dublu fata de ceilalti ca sa ajung unde imi doream, iar sansa mea a fost Dansez pentru tine, cand am reprezentat Romania in Mexic si am castigat.

De atunci, cariera mea s-a transformat. Am devenit entertainer, am cantat, am dansat, am schimbat tinute, am facut show-uri – de atunci am avut o panta ascendenta. Dar pana in acel moment mi-a fost foarte greu. A durat practic 10 ani.”

„Ce lectie poti invata de aici e ca succesul nu vine pocnind din degete. In André a venit peste noapte cu piesele Libera la mare si Noapte de vis. Dar ce vine repede, pleaca repede. Ce vine in timp ramane, pentru ca din momentul in care eu am pus bazele cu cantat si dans, si am facut show, nu a mai putut nimeni sa ma dea jos de acolo. La ora actuala am, poate, cel mai bun show din Romania si il fac peste tot. Cand ai o baza solida, ramai acolo zeci de ani.”

Momentul in care a realizat ca ambitia ei venea din rana tatalui

„La inceput, motivatia mea a venit din orgoliu. Voiam sa demonstrez ca pot. Pot sa cant live, imi iau band, pot sa dansez, pot sa fac tot felul de giumbuslucuri, pot sa fac orice. Eu pot, eu pot. Si toata motivatia asta venea din subconstient, pentru ca eu imi doream de fapt validarea tatalui meu. Pe el il lasasem in urma, nu mai era in viata mea, totul era la un nivel inconstient. Eu cautam iubire. Dar mi-am dat seama mai tarziu. Cautam iubirea publicului, validarea publicului si voiam sa arat ca merit sa fiu iubita, ca am calitatile necesare. Doar ca era gresit. Pentru ca eu nu ma iubeam pe mine. Eu cautam iubirea in exterior.”

Ce este „rana tatalui” si cum iti afecteaza viata

Relatia cu tatal ei acum

“L-am iertat. Dar a fost multa munca.[…] Nu am avut o discutie face to face, dar nu e nevoie de aprobare sau de closure, nici macar intr-o relatie de iubire. Closure-ul [incheierea, n.r.] ti-l dai tu tie. Iertarea o ai in suflet. Asa si cu tatal meu. Eu in sufletul meu l-am iertat, este tatal meu si eu l-am ales sa fie tatal meu. Atunci cand am venit pe acest pamant, eu mi-am ales parintii ca sa invat anumite lectii. Si eu l-am ales pe el ca sa invat lectia ranii de abandon. Si apoi s-o vindec.”

Cum a trecut peste despartire

“Mi-am facut un grup de suport. Am vazut asta la americani. Asta e ultima gaselnita. Am ales 4 oameni, trei femei si un barbat, si le-am zis asa: <<Fiti atenti, eu m-am despartit. Am nevoie de voi patru. Va voi suna pe rand, in fiecare zi, timp de patru luni. […] >>. Si in fiecare zi ii luam la rand. Vorbeam aceleasi lucruri, aceleasi prostii: <<Dar de ce oare s-a intamplat asa, de ce a spus asta? Ia uite ce s-a mai intamplat…>>. Over and over again. I-am secat. Dupa care le-am multumit. Eu am vorbit si am dat totul afara si apoi, dupa patru luni de zile, dintr-odata mi-a trecut. Mi-a trecut uite-asa. N-am mai simtit nimic.”

Cum a afectat-o ura primita din exterior

“Foarte multi ani m-au deranjat articolele care s-au scris despre mine si comentariile negative, si de aceea voiam sa demonstrez: <<A, da, spuneti ca nu pot? Maine pot de zece ori>>. De acolo imi luam ambitia […]. Dar in acelasi timp, exista si o suferinta. Pentru ca ma deranjau. Pentru ca eu stiam ca pot sau ca nu-i corect ce se scrie… […]. Referitor la presa, e foarte dificil sa stii cum esti tu si sa vezi ca se scriu lucruri neadevarate. Nu poti sa iesi si sa dezminti dupa fiecare articol. De exemplu, in ultimii doi ani s-au scris foarte multe lucruri neadevarate. Si eu n-am iesit sa vorbesc. Am fost foarte diplomata. Nu puteam sa ies dupa fiecare articol sa dezmint si mai ales sa lovesc si-n tatal copiilor mei. N-ai cum. Mai bine taci. Oamenii uita, mai ales ca azi avem parte de un volum mare de informatii…”

Noua ei forma de meditatie preferata – Cum isi asculta intuitia

„Acum imi ascult intuitia. De sase luni lucrez atat de intens la intuitia mea, pentru ca pana acum nu am ascultat-o. Mereu am ascultat logica, pentru ca asta am facut in cariera. Dar cand e vorba de sentimente nu functioneaza. Si am facut meditatii de conectare cu higher self. Asta m-a ajutat foarte mult. Iar acum, cand am un dubiu fac o meditatie, ma conectez cu sinele meu inalt, intreb: <<E ok sa fac asa?>>, <<E buna persoana asta pentru mine?>>, si imediat primesc raspunsul.

Cum si-a dat seama ca are nevoie de o directie spirituala

„Cand in viata mea personala s-au repetat mai multe lectii, cum s-a repetat si cea de pe partea financiara. Cand ti se intampla mereu aceleasi lucruri si intalnesti persoane care iti provoaca aceleasi rani, iti pui intrebari si incepi sa-ti dai seama ca paradigmele tale din subconstient atrag oamenii nepotriviti in viata ta si ca trebuie sa-ti schimbi subcontientul.

[…] In acesti doi ani, de cand m-am separate de tatal fetitelor, am lucrat foarte mult cu mine.”

Ce inseamna pentru ea sa se bucure de prezent

„Sa ma bucur de orice. Uite si acum, ca sunt aici cu tine, noi facem un schimb de energie, un schimb de informatii. Trecutul e trecut, doar o amintire, si noi, in mintea noastra ii dam o semnificatie. Viitorul, in schimb, este ceva ce nu s-a intamplat. De ce sa ne concentram pe ceva ce nu s-a intamplat? E cat se poate de simplu. Prezentul, in schimb, exista. E acum. Fiecare om pe care il intalnim ne poate oferi niste lectii, fie ca este sau nu mai evoluat decat noi […]. La un moment dat, daca ai acest spiritual awakening poti sa simti energia omului de langa tine. Daca il privesti in ochi, poti sa te conectezi cu el la un nivel foarte profund.”

Ce mananca Keanu Reeves ca sa arate atat de bine la 57 de ani

Ce vrea sa le transmita fiicelor sale

“Iubirea de sine vine de la parintele de acelasi sex, iubirea de partener vine de la parintele de sex opus”, a mai spus Andreea.

“Eu sunt o mama care se iubeste pe sine. La momentul actual. Si automat le voi insufla fetitelor mele iubirea de sine. Ele avand aceasta iubire de sine, nu o vor cauta in exterior. Deci nu vor avea drive-ul si ambitia mea. Ele nu vor cauta in exterior, ci vor face lucrurile pentru ele.”

Poti urmari intreaga conversatie aici:

Foto: Instagram/@andreeabalanofficial