Greta Thunberg a devenit cea mai tanara personalitate a anului desemnata de Time

1
De Maria Constantin
15 dec. 2019

A aparut de nicaieri, iar acum le cere socoteala de la egal la egal liderilor lumii pentru lipsa de actiune in protejarea mediului. Acum Greta Thunberg este personalitatea anului 2019.

Cu un an in urma, nimeni nu-i cunostea numele. Intre timp, suedeza in varsta de 16 ani a devenit reprezentanta miscarii care lupta impotriva schimbarii climatice, participa la summit-urile liderilor politici mondiali, scrie carti si este propusa pentru premiul Nobel.

Deocamdata, Greta Thunberg a obtinut un titlu important care ii recunoaste eforturile depuse ca activista de mediu. Ea a fost desemnata de Time personalitatea anului 2019. Si este cea mai tanara persoana care a primit vreodata acest titlu pe care revista americana il acorda din 1927.

Minciuni inteligente

Cand coperta Time a devenit publica, Thunberg tocmai isi incheiase discursul rostit la summit-ul ONU de la Madrid pe tema schimbarii climei, relateaza Marie Claire. Ea a sustinut ca liderii mondiali utilizeaza „un PR destept” ca sa mascheze putinele masuri luate in privinta urgentelor mediului. „Statele folosesc metode destepte, in loc sa ia masuri reale, cum ar fi dublarea reducerii emisiilor poluante si mutarea emisiilor pe zonele de ocean si dau inapoi in loc sa-si creasca ambitiile sau refuza sa plateasca pentru solutii. Asta trebuie sa inceteze”, a spus ea.

„Inca mai cred ca cel mai mare pericol este lipsa de actiune. Adevaratul pericol este cand politicienii si presedintii companiilor se prefac ca actioneaza cand, de fapt, nu se face mai nimic in afara de contabilitate desteapta si PR creativ”, a continuat Thunberg.

„Exista speranta”

„In doar trei saptamani vom intra intr-un nou deceniu care ne va defini viitorul. Chiar acum cautam cu disperare o speranta. Exista speranta, am zarit-o, dar ea nu vine de la guverne si corporatii, vine de la oameni. Oamenii care erau nestiutori pana acum incep sa se trezeasca”, a mai spus adolescenta.

Avertismentul Printului Harry despre schimbarile climei: „E o cursa contra timp si o pierdem“

„Orice schimbare majora din istorie incepe cu oamenii. Putem incepe schimbarea chiar acum, noi suntem oamenii”, si-a incheiat ea discursul.

Foto: Getty Images.