Halle Berry a mers la un vindecator spiritual pentru a-si putea ierta tatal abuziv

1
De Maria Constantin
10 dec. 2021

Terapia a ajutat-o pe actrita americana sa-si gaseasca linistea si puterea de a-si ierta tatal.

Copilaria sa a fost marcata de trauma pe care i-a provocat-o tatal ei abuziv, insa Halle Berry a reusit, dupa ani si ani, sa se impace cu acesta.

Actrita in varsta de 55 de ani a vorbit in episodul de miercuri al podcast-ului „Fresh Air” despre relatia abuziva prezentata in filmul cu care si-a facut debutul regizoral si in care si joaca, „Bruised”, si despre legatura acesteia cu viata ei.

„Au fost multe abuzuri in copilaria mea. Am crescut cu un tata alcoolic care era foarte abuziv, verbal, emotional si fizic”, a spus vedeta despre tatal ei, Jerome Jesse Berry, care a murit in 2003.

Intr-o postare emotionanta pe Instagram, de Ziua Tatalui, Halle scria acum doi ani ca dependenta de alcool a tatalui sau le-a rapit relatia pe care ei ar fi trebuit s-o aiba. Ea a adaugat atunci ca-i e dor de el si ca simte toata dragostea pentru el, scrie People.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Trauma mai multor generatii

Intrebata cum a reusit sa-l ierte dupa ce acesta le-a parasit pe ea si pe mama sa, cand ea avea doar trei ani, actrita a spus ca a facut „multa terapie”.

„Cand a murit, am primit sansa de a vorbi cu un vindecator spiritual, cineva care m-a trecut printr-un fel de exercitii spirituale ca sa-mi vindec ranile cu tata”, a spus ea, adaugand ca a ajutat-o sa vada ca tatal sau s-a purtat astfel pentru ca nu a fost crescut cu dragoste si atentie cand era copil.

„Nu a fost de la inceput un barbat abuziv si dependent care nu se putea controla”, a spus Berry.

Actrita a dezvaluit ca a inceput sa-l priveasca pe tatal ei ca pe un baietel crescut de un tata alcoolic si o mama care era daramata si asa a descoperit ca trauma venea, de fapt, de mult mai departe: „Ducandu-ma in urma cu inca o generatie, am aflat ca ei se trageau din sclavie, cand stra-strabunica mea si-a vazut fiicele luate de langa ea.”

„Cand m-am intors in timp mi-am dat seama ca era o trauma de generatii. Ca tatal meu incerca doar sa supravietuiasca. Incerca sa se regaseasca, sa-si descopere barbatia. Incerca tot ce putea, iar cand ne trata mizerabil pe mine si pe familia mea, lucra doar cu instrumentele care ii fusesera date”, a explicat vedeta.

„Cand l-am privit asa, m-a facut sa ma simt plina de iubire si sa am empatie pentru el. M-am simtit intristata de viata pe care a trait-o”, a spus Berry, adaugand ca si-a dat seama ca el s-a refugiat in alcool ca sa nu-si mai resimta esecul.

„Asa ca, privindu-l in felul acesta, sunt plina de iubire pentru el”, a conchis actrita.

Despre cat de bine e sa esuezi de mai multe ori

Halle Berry a avut numai cuvinte de lauda pentru iubitul ei, Van Hunt, in aceasta saptamana in care a primit premiul pentru intreaga cariera la a patra editie a galei Black Cinema & Television.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Halle Berry (@halleberry)

Iubitul lui Halle Berry, superstarul care o inspira: „Voi fi admiratoarea ta“

„Sa stiti cu totii ca in sfarsit mi-am gasit dragostea anul acesta. Chiar daca ati fost toti cu mine in aceasta aventura dureroasa. M-ati vazut gresind, gresind si gresind. Si pe langa faptul ca am regizat primul meu film, mi-am gasit si iubirea vietii mele (…)”, a spus actrita in discursul rostit dupa decernarea premiului.

„Pentru ca gresiti atat de multi si stiti cat de rau se vede. Pentru ca am dat gres de atatea ori stiu cum arata dragostea adevarata. Iar partenerul meu este aici in seara asta, Van, tu m-ai sustinut”, a continuat ea.

„Eram singura de multe ori”

Actrita a vorbit si despre semnificatia primirii acestui premiu: „Cand am inceput, acum 30 de ani, nu existau dezbateri ca acum, in care sa ma simt afirmata si stimata. Eram singura de multe ori. Eram printre putinii oameni de culoare din industrie. Cautandu-mi valoarea, cautandu-mi rostul.”

„30 de ani mai tarziu, sa stau aici nu doar ca actrita, ci si ca regizoare, sa raman autentica si sincera cu mine, este probabil una dintre cele mai mari bucurii din viata mea. Si sunt foarte fericita sa impartasesc acest moment cu voi toti”, a spus Berry.

Foto: Getty Images.