Matt Damon regreta in continuare ca nu a acceptat rolul din „Avatar”: „Cel mai stupid lucru pe care un actor l-a facut vreodata”

1
De Georgiana Dorobantu
25 mai 2023

Matt Damon a spus despre decizia sa de a refuza rolul principal din filmul „Avatar” ca este „cel mai stupid lucru pe care un actor l-a facut vreodata in istoria actoriei”.

Starul in varsta de 52 de ani a acordat un interviu pentru Entertainment Tonight impreuna cu actrita din „Avatar”, Zoe Saldana, si a vorbit despre decizia lui neinspirata de a refuza rolul principal din filmul lansat in anul 2009.

Matt Damon ar fi incasat aproximativ 250 de milioane de dolari daca ar fi acceptat rolul din „Avatar”

Damon ar fi incasat aproximativ 250 de milioane de dolari pentru a interpreta personajul Jake Sully (care este interpretat de actorul australian Sam Worthington) in filmul lui James Cameron, in care Zoe Saldana a dat viata personajului Neytiri.

„Cariera ta nu a avut de suferit din cauza asta, crede-ma”, l-a incurajat Saldana.

Starul din filme de succes precum „Good Will Hunting”, „Saving Private Ryan” sau „The Departed” a raspuns cu o gluma: „Stii ce fel de film ar fi fost daca as fi fost eu in el?”

Damon a laudat-o apoi pe Zoe Saldana, in varsta de 44 de ani, pentru filmele cu incasari uriase, de peste 2 miliarde de dolari, in care a jucat, inclusiv „Avatar”, sequel-ul „Avatar: The Way of Water”, „Avengers: Endgame” si „Avengers: Infinity War”.

Matt Damon ii trimite mesaje lui Ben Affleck ca sa afle daca e adevarat ce citeste despre el

Saldana a raspuns: „Nu am planuit nimic, crede-ma – m-am simtit intotdeauna binecuvantata ca am fost aleasa, ca am muncit foarte mult si am participat la auditii. Nu sunt Matt Damon. Nu imi permit sa refuz filmele ‘Avatar'”.

„Nu am fost niciodata intr-un film care a facut un miliard de dolari”

„Am facut, probabil, vreo 50 de filme. Nu am fost niciodata intr-un film care a facut un miliard de dolari”, a raspuns actorul american, citat de Mail Online.

Intr-un interviu de anul trecut, James Cameron a dezvaluit ca a incercat sa-l consoleze pe Damon pentru greseala pe care a facut-o, care i-ar fi adus actorului 10 procente din profitul obtinut de film.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Avatar (@avatar)

„Se judeca aspru pentru asta”, a spus regizorul in interviul pentru BBC. „Si ma gandesc ‘Matt, esti unul dintre cele mai mari staruri de cinema din lume, treci peste asta'”, a continuat Cameron.

„Dar trebuia sa faca un alt film din seria ‘Bourne’, care era in productie, si nu puteam face nimic in aceasta privinta. Astfel ca a trebuit sa refuze, cu regret”, a adaugat regizorul.

Tensiuni intre Jennifer Lopez si Ben Affleck: Vedeta se teme ca paparazzii ii vor distruge casnicia

Damon a declarat pentru GQ in anul 2019 ca refuzarea rolului din „Avatar” este unul dintre „cele mai mari regrete” din cariera lui.

„Jim Cameron mi-a oferit rolul din ‘Avatar'”, a spus actorul la acea vreme. „Si cand mi l-a oferit, mi-a zis ‘Uite cum sta treaba. Nu am nevoie de nimeni. Nu am nevoie de un nume, de un actor faimos. Daca nu accepti, voi gasi un actor necunoscut si ii voi da rolul, pentru ca filmul nu are nevoie cu adevarat de tine. Dar daca accepti rolul, iti voi da 10 procente [din incasari]'”, a dezvaluit actorul.

Foto: depositphotos.com; Instagram/Avatar