Un nou serial dupa „Talentatul domn Ripley“ este in lucru. Cine joaca rolul principal?

1
De Maria Constantin
27 sept. 2019

Actorul britanic Andrew Scott il va interpreta pe Tom Ripley, personajul devenit cunoscut dupa adaptarea cinematografica cu Matt Damon in rolul principal.

Actorii din „Fleabag“ sunt la mare cautare pentru noi proiecte importante. La trei zile dupa ce Phoebe Waller-Bridge a luat trei premiu Emmy, Andrew Scott a semnat un contract pentru a-l interpreta pe Tom Ripley intr-un serial bazat pe nuvelele Patriciei Highsmith, anunta The Hollywood Reporter.

Adaptarea realizata de scenaristul si regizorul Steven Zaillian pentru reteaua Showtime va avea opt episoade si va urmari povestea lui Tom Ripley, personaj care a devenit foarte cunoscut odata cu adaptarea cinematografica „The Talented Mr. Ripley” („Talentatul domn Ripley”), in interpretarea lui Matt Damon, cu o distributie importanta, din care au facut parte Jude Law, Gwyneth Paltrow si Cate Blanchett.

Actorul irlandez Andrew Scott a devenit mai intai cunoscut in lumea teatrului, filmului si televiziunii din Marea Britanie, remarcandu-se in serialul TV „Sherlock”, realizat de BBC, in care l-a interpretat pe Jim Moriarty.

El a devenit, insa, si mai popular dupa aparitia in sezonul secund din „Fleabag”, unde l-a interpretat pe „Hot Priest”, urmata de cea dintr-un episod recent in „Black Mirror”.

„Suntem foarte incantati ca extrem de talentatul regizor Steve Zaillian va adapta seria unica a lui Tom Ripley din novelele Patriciei Highsmith intr-o serie pentru Showtime”, a declarat Gary Levine, presedintele diviziei de entertainment a retelei Showtime.

„Cu Andrew Scott, a carui carisma atinge noi niveluri in rolul emblematic, suntem increzatori ca acesta va fi foarte special”, a mai spus Levine.

Zaillian va scrie scenariul si ve regiza primul sezon din „Ripley”. Scott va fi si producator al serialului care urmareste povestea personajului principal din New York-ul anilor ’60 pana in Italia, unde este angajat de un om foarte bogat pentru a-i gasi fiul care a devenit vagabond si a-l aduce inapoi in America.

Firul epic contine inselatorii, tradari si crima, dar si tensiune sexuala, scrie The Hollywood Reporter.

Castigator al unui premiu BAFTA si al unui premiu la gala Filmului Independent Britanic, Scott mai are la activ roluri in productiile „Spectre”, „King Lear”, „The Hour”, „Foyle’s War” si urmatoarea productie HBO, „His Dark Materials”.

Foto: PR