Premiile Emmy 2019 – Momentele care au devenit virale

1
De Maria Constantin
23 sept. 2019

Pentru prima oara din 2003 incoace, ceremonia de decernare a premiilor Emmy 2019 nu a avut un prezentator-gazda, dar a fost presarata cu momente care au devenit virale pe retelele de socializare.

Gala desfasurata duminica noapte, la Microsoft Theater din Los Angeles, a fost dominata de esecul ultimului sezon al serialului „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, care din 14 nominalizari a cucerit doar 2 trofee.

Marea surpriza a fost data de serialul „Fleabag”, care din 13 nominalizari a reusit sa castige 4 premii.  „Chernobyl/ Cernobil”, cu 8 nominalizari, a castigat 3 trofee, in vreme ce comedia „The Marvelous Mrs. Maisel”, cu 7 nominalizari, a luat acasa 2 premii.

Ceremonia transmisa de postul Fox a fost marcata de cateva discursuri foarte bune, dar si de multe momente amuzante, precum hohotele de ras pe care le-au starnit Kim Kardashian si Kendall Jenner si la care acestea probabil ca nu se asteptau, noteaza TooFab.

Homer Simpson a inceput show-ul. Dar n-a tinut mult

Gala a inceput cu un moment-surpriza, pregatit de organizatori: pe ecrane a aparut celebrul personaj de animatie Homer Simpson, in calitate de gazda. Imbracat intr-un tuxedo, acesta a urcat pe scena si a spus cateva cuvinte: „Pentru cei care sunt aici fara speranta, acesta a fost visul meu imposibil. Daca mi se poate intampla mie, atunci voi…” – si din pacate aici s-a terminat discursul sau, pentru ca a fost strivit de un pian care a cazut peste el.

Anthony Anderson a iesit din culise pentru „a salva” gala, a furat cateva trofee si apoi i-a predat stafeta lui Bryan Cranston, care a oferit o introducere draguta inainte de decernarea primului premiu.

Bob Newhart a furat atentia

Urmatorul care a urcat pe scena a fost Ben Stiller, actorul urmand sa prezinte trofeul pentru cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial de comedie. In timp ce se indrepta spre centrul scenei, el a trecut pe langa statuile din ceara ale lui George Burns si Lucille Ball pentru a le omagia pe legendele comediei americane.

Iar cand a ajuns langa Bob Newhart, acesta a prins brusc viata: „Ben, inca sunt in viata”, a spus el, criticandu-l in gluma pentru „ciudatul muzeu al figurilor de ceara ale comediei”. „Statuia asta o sa-ti dea un sut un fund. Asta ca sa stii ca traiesc”, i-a zis Bob.

Dupa ce a primit trofeul, Newhart i-a mai dat o lovitura lui Ben Stiller: „Apropo, n-am putut sa te suport in ‘Tropic Thunder’.”

Moment  sensibil pentru Kim Kardashian si Kendall Jenner

Imbracate in rochii mulate, Kim Kardashian si sora ei, Kendall Jenner, au urcat pe scena pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun program reality, castigat de „RuPaul’s Drag Race”, produs de VH1, si au reusit sa creeze un moment de umor involuntar. care a starnit hohote de ras.

„Familia noastra stie foarte bine ca un produs de televiziune de calitate vine de la oamenii care sunt sinceri”, a spus Kim. „De la oamenii care-si spun povestile fara filtru si fara scenariu”, a completat-o Kendall.

Desi n-au vrut sa faca o gluma, toata lumea a ras de cele doua surori care si-au castigat celebritatea si averile tocmai din prezentarea aranjata a vietii lor personale.

Impunsatura pentru Felicity Huffman

Actorul Thomas Lennon a asigurat toata seara vocea prezentatorului galei, strecurand glumite si prezentand detalii inedite in timp ce castigatorii isi primeau trofeele. Iar cea mai brutala ironie a galei i-a rezervat-o actritei Felicity Huffman, condamnata recent la 14 zile de inchisoare pentru implicarea sa in scandalul falsificarii admiterilor la universitati de prestigiu din SUA.

„Producatorii m-au rugat sa-i inchid gura oricarei foste castigatoare care ne urmareste in aceasta seara din inchisoare”, a spus Lennon, facand o aluzie deloc subtila la Felicity. „Din fericire, astea doua saptamani or sa zboare repede. Fruntea sus”, i-a transmis acesta, ironic.

Gwendoline Christie a cucerit publicul

Cand toata distributia din „Game of Thrones” a urcat pe scena, fiecare actor a rostit cateva cuvinte despre experienta traita in timpul filmarii serialului. Momentul s-a transformat intr-un miniconcurs de genul „cine e mai popular” cand publicul a inceput sa aplaude si sa strige dupa ce vorbea fiecare membru al echipei. Asadar, cine a primit cele mai multe aplauze si chiuituri?

Brienne din Tarth, adica Gwendoline Christie. Iar tinuta ei a fost remarcata si pe Twitter, noteaza Toofab.

Michelle Williams, discurs puternic despre salariul egal

Dupa ce a primit trofeul pentru cel mai bun rol feminin intr-o miniserie, cu rolul sau din „Fosse/Verdon”, Michelle Williams a vorbit despre salariul egal al femeilor din industria de divertisment.

„Vreau sa le multumesc celor de la Fox si de la Fox 21 pentru ca ma sustin mereu si ma platesc egal cu barbatii, fiindca ei inteleg ca daca investesti intr-o persoana, ii cresti valoarea, iar daca omul acela e mai valoros, acea valoare va ajunge in munca acelui om”, a spus ea.

„Si asa data viitoare cand o femeie – si in special o femeie de culoare, fiindca aceasta lucreaza ca sa primeasca 52 de centi comparativ cu un dolar incasat de un coleg alb – va spune ce-i trebuie ca sa-si faca meseria, ascultati-o, dati-i crezare. Fiindca intr-o zi o sa stea in fata voastra si o sa va multumeasca pentru ca i-ati permis sa reuseasca gratie mediului de lucru, nu impotriva lui”, a adaugat Michelle Williams.

Actrita a parasit scena in ropote de aplauze, in timp ce prietena ei cea mai buna, Busy Phillips, a inceput sa planga in sala.

Viralele de pe Twitter

Phoebe Waller-Bridge a fost prima care a atras atentia pe Twitter cand a ridicat trofeul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie, „Fleabag”.

„Tremur de-a dreptul. Aveam ceva de zis, dar ce era?”, a inceput ea. „Consider scrisul foarte foarte greu si dureros. Vreau sa spun din toata inima ca motivul pentru care fac asta este acesta. Asa ca a meritat tot. Chiar este minunat ca o femeie josnica, perversa si furioasa poate sa dea lovitura la Emmy!”.

Nu avea, insa, sa fie singurul premiu cucerit de Phoebe. Ea a fost distinsa si pentru cea mai buna actrita principala intr-un serial de comedie si a ramas fara cuvinte, numind gala „incredibila”. Si mai uimita a fost la finalul evenimentului, cand „Fleabag” a fost ales cel mai bun serial de comedie.

Patricia Arquette a facut impresie pe Twitter dupa ce a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar intr-o miniserie pentru rolul din „The Act”.

In discurs, ea i-a multumit surorii sale decedate, Alexis Arquette, si a oferit un mesaj de sprijin comunitatii trangender: „Sunt in doliu in fiecare zi a vietii mele, Alexis, si voi fi tot restul vietii pentru tine pana cand vom schimba lumea astfel ca persoanele trans sa nu mai fie persecutate. Si ei sunt niste oameni, dati-le voi sa munceasca!”, a spus Patricia.

Peter Dinklage a primit, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin intr-un serial dramatic, pentru rolul sau din „Game of Thrones”. El a stabilit un record, fiind primul actor care a cucerit de patru ori, dupa victoriile din 2011, 2015 si 2018, acest premiu.

Dinklage a ridicat al patrulea sau trofeu Emmy pentru rolul lui Tyrion Lannister, spunand: „N-am nicio idee ce am facut. 10 ani de tras din greu, dar si 10 ani in care am fost cu cei mai incredibili, talentati si amuzanti nenorociti de oameni – hei, s-a terminat, nu-mi pasa – am fost un mare norocos sa lucrez cu ei.”

Billy Porter a ridicat publicul in picioare cand a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol principal intr-un serial drama, cu rolul din „Pose”. El este primul actor de culoare care a anuntat public ca e gay si care a castigat la aceasta categorie.

Jodie Comer, vedeta din „Killing Eve”, a cucerit unul dintre cele mai disputate trofee, premiul pentru cel mai bun rol feminin intr-un serial drama. Ea a avut o concurenta foarte puternica – Emilia Clarke („Game of Thrones”), Viola Davis („How to Get Away with Murder”), Laura Linney („Ozark”), Mandy Moore („This is Us”), Sandra Oh („Killing Eve”) si Robin Wright („House of Cards”). Jodie a fost socata cand a auzit ca a castigat.

Gala s-a incheiat cu anuntarea castigatorului premiului pentru cel mai bun serial, iar „Game of Thrones” s-a impus pentru ultima oara la aceasta categorie. Intreaga echipa, scriitorul George R. R. Martin si creatorii serialului, David Benioff si D.B. Weiss, au sarbatorit victoria pe scena.

„Acesti ultimi 10 ani au fost cei mai buni din vietile noastre si ale tuturor celor care au lucrat cu noi, nu-mi vine sa cred ca s-a terminat, am reusit impreuna si gata”, a spus Benioff. „Ne pare rau ca a durat atat. Speram ca intr-o zi o sa decideti ca a meritat”, a spus Weiss dupa momentul lung al ridicarii acestui premiu.

Foto: Getty Images