Emilia Clarke, starul din „Game of Thrones”, spune ca „o parte din creierul ei lipseste” dupa ce a suferit doua anevrisme: „E un miracol ca mai pot vorbi”

1
De Cosmescu Elisabeta
19 iul. 2022

Actrita britanica in varsta de 35 de ani a vorbit cu naturalete despre problemele sale neurologice si cum i-au afectat acestea viata si cariera artistica.

Emilia Clarke a relatat recent in cadrul unui interviu televizat pentru un post celebru din Marea Britanie ca se simte norocoasa ca inca mai poate vorbi dupa cele doua anevrisme suferite in urma cu 10 ani.

Emilia Clarke dezvaluie produsele de beauty care o fac sa se simta frumoasa

„Este un miracol ca inca mai pot vorbi, uneori in mod articulat, si ca pot sa-mi traiesc viata complet normal, fara absolut nicio repercusiune”, a spus Clarke in timpul unei aparitii in cadrul emisiunii BBC Sunday Morning. „Pot spune ca sunt foarte putini oameni care au sansa de a supravietui dupa doua anevrisme. Sechelele pot fi majore dupa o astfel de problema medicala”, a adaugat Clarke despre starea ei de sanatate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke

In 2019, acrita a dezvaluit pentru prima data ca a supravietuit anevrismelor intr-un material publicat in „The New Yorker”, noteaza hollywoodreporter.com. Temerile pentru conditia sa vulnerabila au inceput imediat dupa succesul primului sezon din „Game of Thrones”. Vedeta din serialul de succes difuzat la HBO a mai marturisit ca anevrismele declansate de accidentele vasculare cerebrale i-au afectat mai multe portiuni din creier responsabile cu memoria si abilitatea de a vorbi si a se exprima coerent.

Din fericire, operatiile si tratamentele indicate de medicii neurologi au reusit sa o ajute Emilia Clarke sa se recupereze aproape total.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke

„Gandul ca imi lipseste o portiune din creier ma face mereu sa rad. Accidentele vasculare cerebrale apar atunci cand portiuni din creierul nu se mai iriga cu sange si apoi ele raman afectate. Sangele trebuie sa gaseasca o alta cale pentru a circula, asa ca raman sechele, pentru ca mici parti din creier nu mai sunt capabile sa functioneze normal. Asta arata cat de putin folosim din creierul nostru si ca puterea lui de adaptare este uluitoare”, a mai spus actrita.

Trucul neobisnuit pentru gene mai lungi pe care Emilia Clarke l-a invatat de la mama ei

Clarke a mai declarat in cadrul interviului difuzat la BBC ca rolul ei din superproductia „Game of Thrones” i-a oferit toata motivatia de care avea nevoie pentru a se recupera rapid. „Am stiut ca trebuie sa ma fac bine cat mai rapid. Si am reusit. Rolul lui Daenerys Targaryen mi-a dat un mbold fantastic. A fost ca un medicament. Acum nu vad de ce m-as ingrijora cand tot ce am in viata, in acest moment, este minunat.”, a mai marturisit vedeta.

Foto: depositphotos.com