Emilia Clarke a fost decorata de Printul William. Actrita a creat o fundatie pentru a-i ajuta pe cei care au suferit leziuni cerebrale, ca si ea

1
De Georgiana Dorobantu
22 feb. 2024

Emilia Clarke si mama sa au fost decorate cu Ordinul Imperiului Britanic pentru faptul ca au creat o asociatie caritabila pentru persoanele care au suferit leziuni cerebrale.

Actrita din Game of Thrones, in varsta de 37 de ani, a fost decorata la Castelul Windsor de Printul William.

Emilia si mama ei au fondat impreuna SameYou, o organizatie caritabila pentru cei care au trecut prin leziuni cerebrale, dupa ce actrita a supravietuit unei hemoragii la nivelul creierului.

Prima data ea a suferit o hemoragie cerebrala in timp ce se afla la antrenament, intr-o sala de fitness din Londra, in anul 2011.

Actrita a fondat organizatia caritabila dupa ce a fost socata sa descopere cat de putin personal exista in centrele de reabilitare.

Emilia a suferit prima hemoragie cerebrala in 2011, imediat dupa ce s-au incheiat filmarile pentru primul sezon din „Game of Thrones”, serialul care i-a adus celebritatea. Ea si-a pierdut capacitatea de a vorbi si a fost la un pas de coma.

Dupa a doua hemoragie cerebrala, din anul 2013, actrita a fost supusa unei operatii pe creier.

Emilia a declarat in trecut ca se afla in randul „unei minoritati foarte mici” de persoane care au supravietuit si nu au ramas cu sechele in urma unei astfel de urgente medicale.

Vedeta s-a confruntat cu o hemoragie subarahnoida in urma unui anevrism cerebral – un vas de sange slabit – de pe suprafata creierului care s-a spart.

Este o problema cu care se confrunta in general persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani si care poate duce la efecte grave, precum paralizie sau pierderea mobilitatii, dar si la deces daca nu este tratata imediat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @emilia_clarke

Experienta prin care a trecut le-a determinat pe Emilia si mama ei, Jennifer, sa puna bazele organizatiei SameYou pentru a strange fonduri destinate neuro-reabilitarii dupa o leziune cerebrala sau un accident vascular.

Ea a vorbit de-a lungul timpului despre operatia pe care a suferit-o, dar si tratamentul pe care l-a urmat pentru a ameliora durerea. In urma operatiei, actrita britanica a ramas cu placa de titan la nivelul craniului.

Emilia Clarke a dezvaluit ca la acea vreme se temea mai mult ca va fi concediata, decat ca ar putea muri.

„Nu imi era teama sa mor. Imi era teama ca as putea fi concediata! Am decis: ‘Acest lucru nu ma va defini’. Nu m-am lasat prada unor emotii precum ‘De ce eu? Este oribil’. Imi spuneam doar ca trebuie sa-mi revin”, a spus actrita.

„Ca sa fiu foarte sincera, toata situatia m-a facut sa ma simt rusinata. Ca si cum as fi fost defecta. Ma gandeam ca producatorii vor crede ca sunt o persoana pe care nu se pot baza si pe care au angajat-o. Daca nu as fi avut o hemoragie cerebrala, poate m-as fi transformat intr-o persoana nerecunoscatoare, care s-ar fi crezut buricul lumii, traind la Hollywood. Sunt mult mai constienta de ce se intampla, in momentul in care se intampla”, a marturisit vedeta.

„Nu imi fac griji pentru esecuri – prosper in urma esecurilor! Daca ceva nu merge bine, ma gandesc mereu cum pot sa repar. Doare, este inspaimantator, dar asa poti face orice!”, a adaugat ea.

In iulie 2022, Emilia a explicat ca nu ar mai fi trebuit sa poata vorbi dupa ce anevrismele suferite au facut ca unele parti din creierul ei „sa nu mai poata fi folosite”.

Foto: depositphotos.com