Mesajul emotionant pe care Tina Turner l-a postat cu 2 luni inainte sa moara: „M-am pus singura intr-un mare pericol”

1
De Georgiana Dorobantu
25 mai 2023

Tina Turner a postat un mesaj emotionant despre problemele ei de sanatate cu rinichii cu doua luni inainte de a muri.

Cantareata, care a incetat din viata miercuri, 24 mai, la varsta de 83 de ani, a vorbit deschis despre dificultatile ei pe 9 martie, de Ziua Mondiala a Rinichiului, dezvaluind ca si-a pus viata in pericol atunci cand nu si-a luat in serios diagnosticul de hipertensiune arteriala, pe care l-a primit inca din anul 1978.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tina Turner (@tinaturner)

„Rinichii mei sunt victimele faptului ca nu am realizat ca tensiunea arteriala mare ar fi trebuit tratata de medicina conventionala. M-am pus singura intr-un mare pericol refuzand sa confrunt realitatea, ca am nevoie zilnic, pentru tot restul vietii, de tratament medical”, a scris artista in postarea din luna martie.

Efectul Tina Turner: secretele ei de frumusete si implinire sufleteasca

Artista a murit miercuri, 24 mai 2023, la locuinta ei din Elvetia, in urma unei afectiuni care nu a fost dezvaluita. Nu este clar daca problemele sale cu rinichii au contribuit direct la decesul cantaretei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tina Turner (@tinaturner)

Postarea ei din luna martie ofera indicii cu privire la ultimele sale zile: „Pentru prea mult timp am crezut ca organismul meu este un bastion indistructibil, de neatins”, a mai scris vedeta.

Intr-un interviu pentru The Guardian din luna aprilie, citat de Mail Online, Turner a dezvaluit cum isi doreste sa-si aminteasca lumea de ea si a marturisit ca nu se teme de moarte.

Matt Damon regreta in continuare ca nu a acceptat rolul din „Avatar”: „Cel mai stupid lucru pe care un actor l-a facut vreodata”

„Cum ti-ai dori ca lumea sa-si aminteasca de tine?”, au intrebat jurnalistii de la The Guardian.

„Ca Regina Rock’n Roll-ului. Ca a o femeie care le-a aratat altor femei ca este OK sa isi doreasca succesul, in termenii lor”, a raspuns Tina.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tina Turner (@tinaturner)

Intrebata ce o inspaimanta la procesul de imbatranire, ea a raspuns: „Nimic. Este aventura completa a vietii si imbratisez si accept fiecare zi, cu tot ce aduce.”

Numeroase personalitati si vedete i-au adus omagiu cantaretei pe retelele de socializare.

„Tina Turner a fost directa. A fost puternica. A fost de neoprit. Si a fost, fara regrete, ea insasi – vorbind si cantand adevarul ei, prin bucurie si durere; triumf si tragedie. Astazi ne alaturam fanilor din intreaga lume pentru a o onora pe Regina Rock’n Roll si o stea a carei lumina nu se va estompa niciodata”, a scris fostul presedinte american Barack Obama intr-o postare pe retelele de socializare.

Tina Turner a fost vazuta ultima data in public in noiembrie 2019, atunci cand a participat la premiera pe Broadway a musicalului bazat pe viata sa, cand a avut nevoie de ajutor pentru a sta in picioare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tina Turner (@tinaturner)

Cantareata a spus in trecut ca atunci cand a fost diagnosticata cu hipertensiune, nu a inteles ca poate face ceva pentru aceasta problema.

„Nu imi amintesc sa fi primit vreo explicatie despre ce inseamna tensiunea arteriala mare sau cum imi afecteaza corpul”, a declarat ea in luna martie a acestui an pentru Alianta Europeana pentru Sanatatea Rinichiului.

„Am considerat ca tensiunea arteriala ridicata este normala pentru mine. Prin urmare, nu am incercat cu adevarat sa o controlez”, a adaugat ea.

Pentru ca afectiunea sa nu a fost tratata, Turner a suferit un atac cerebral in 2009. A mai trecut printr-o astfel de problema grava in 2013, la numai trei saptamani dupa ce s-a casatorit cu partenerul ei de aproape 30 de ani, producatorul muzical german Erwin Bach.

Trei ani mai tarziu, in 2016, ea a fost diagnosticata cu cancer intestinal. Medicii i-au indepartat o parte din intestin, dar problemele sale cu rinichii s-au agravat.

Turner a suferit din cauza efectelor secundare ale tratamentului pentru hipertensiune si a incetat sa mai ia medicamentele, incercand in schimb tratamentul homeopatic.

Rezultatul a fost blocajul renal, care a dus in cele din urma la un transplant de rinichi. Partenerul sau a fost cel care i-a donat un rinichi.

Foto: Getty Images