Michelle Williams a impresionat la Globurile de Aur 2020 cu un discurs despre dreptul la avort

1
De Maria Constantin
7 ian. 2020

Actrita a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actrita intr-o miniserie de televiziune si a sustinut un discurs feminist.

Intr-unul dintre discursurile cu cea mai politica substanta dintre cele rostite duminica pe scena galei Globurilor de Aur, Michelle Williams a vorbit despre dreptul la avort si le-a indemnat pe toate femeile, „de la 18 pana la 118 ani” sa voteze la alegerile prezidentiale care vor avea loc in Statele Unite in 2020.

„Sunt recunoscatoare pentru acceptarea alegerilor pe care eu le-am facut si, de asemenea, pentru ca am trait intr-un moment al societatii noastre in care alegerea exista, intrucat, ca femei si ca fete, in corpurile noastre se intampla lucruri care nu sunt alegerea noastra. Am incercat din rasputeri sa duc o viata pe care sa o scriu eu, nu doar o serie de evenimente care mi se intampla, ci una la care sa pot privi inapoi si sa-mi recunosc scrisul, uneori murdar si labartat, alteori ingrijit si precis, una pe care am scrijelit-o cu mana mea. N-as fi putut face asta fara dreptul femeii de a alege, de a alege cand sa am copii si cu cine”, a spus actrita.

„Stiu ca alegerile mele pot arata diferit de ale voastre. Dar, slava Domnului sau oricui va rugati, ca traim intr-o tara fondata pe principiul ca eu sunt libera sa traiesc conform credintei mele si ca voi sunteti liberi sa traiti dupa a voastra”, a mai spus Williams.

Apel pentru voturile femeilor

„Asadar, femei, de la 18 la 118 ani, cand vine timpul sa votati, va rog sa o faceti in interesul vostru. Asta fac barbatii de ani de zile, de aceea liderii lumii arata ca ei. Dar nu uitati, noi suntem cel mai mare grup electoral din tara asta. Haideti sa-l facem sa arate mai mult ca noi”, a incheiat actrita.

Cel mai surprinzator moment de la Globurile de Aur 2020: Bill Hader si Rachel Bilson si-au confirmat relatia

Discursul actritei survine intr-un moment in care mai multe state americane restrang dreptul la avort, noteaza BuzzFeed. Williams va juca intr-o drama produsa de Amazon Studios, „This Is Jane”, despre femeile care ofereau servicii de avort inainte ca acestea sa fie legalizate.

Dupa ce a primit Globul de Aur pentru rolul din „Fosse/Verdon”, actrita a declarat ca discursul sau a fost inspirat de reactiile starnite de speech-ul ei de la gala premiilor Emmy, din septembrie 2019.

„Mi-a placut sentimentul acela pe care l-am avut dupa ce am rostit discursul de la Emmy si femeile care au venit la mine si mi-au spus cum le-a atins sau cum le-a ajutat si le-a schimbat… sau sefii care au spus ca i-a ajutat sa schimbe felul in care le tratau pe femeile angajate”, a spus ea. „Asa ca am simtit ca in seara asta, daca eram asa de norocoasa sa castig, nu puteam sa nu spun ceva ce era in mintea mea, in speranta ca cineva va auzi”, a adaugat Michelle Williams.

Vedeta asteapta al doilea copil

Castigatoarea premiului Oscar este logodita cu Thomas Kail, cel care a regizat si produs serialul „Fosse/Verdon”. Cei doi asteapta un copil. Actrita mai are o fiica, Matilda, in varsta de 14 ani, cu regretatul actor Heath Ledger.

Michelle Williams s-a casatorit in 2018 cu Phil Elverum, dar s-au despartit in aprilie anul trecut.

Foto: Getty Images.