Printul William a vorbit despre perioada in care s-a simtit singur si izolat: „Vezi numai tristete, numai durere toata ziua”

1
De Maria Constantin
19 oct. 2023

Mostenitorul tronului Marii Britanii a facut o dezvaluire importanta de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale.

Sanatatea mintala a fost si ramane o cauza apropiata de inima lui William timp de mai multi ani, iar el o introduce des in munca lui. Recent, a facut o dezvaluire rara pe aceasta tema, scrie Marie Claire.

Printul William si Printesa Kate au marcat Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale prin participarea la o serie de evenimente. Aflat in vizita la un centru de interventie de urgenta din Milton Keynes, William a subliniat importanta sprijinirii lucratorilor din aceste servicii si a sanatatii lor mintale, spunand ca stie bine prin ce trec acestia dupa ce a petrecut doi ani ca pilot pentru serviciul medical din cadrul Royal Air Force.

„In cazul meu, rolurile traumatizante au fost cele care m-au activat. Cea mai mare problema a fost cand m-am rupt cu totul… cand te retragi sau te indepartezi de ceea ce faci, sa nu subestimezi ca se poate intampla sa cada un bolovan mare. Fiindca nu numai ca te apuca brusc – viata te ia nitel prin surprindere – dar esti si destul de izolat… Camarazii tai nu sunt langa tine sa te ajute si poti sa te simti destul de insingurat si izolat”, a spus el, citat de Express.

„Daca vezi aceleasi lucruri triste in fiecare zi, ajungi sa crezi ca toata viata e asa”

Printul a continuat: „Atunci nu mi-am dat seama ce se intampla. Dupa aceea, realizezi ca nu este normal. Imi fac griji pentru oamenii care se retrag, care se pensioneaza. Trebuie sa facem mai mult in controlarea sanatatii pe termen lung.”

Astrologii au analizat relatia dintre Printul William si Printesa Kate. Sunt cu adevarat compatibili?

Este pentru prima oara dupa mult timp cand Printul William a vorbit despre cat de greu poate fi sa lucrezi in interventiile de urgenta, in special despre sanatatea medicala a lucratorilor din acest domeniu.

„Am adus multe cu mine acasa fara sa-mi dau seama. Daca vezi aceleasi lucruri triste in fiecare zi, ajungi sa crezi ca toata viata e asa, vezi numai tristete, numai durere toata ziua”, a spus William in 2018, referindu-se la perioada in care a fost pilot de ambulanta aeriana.

„Cred ca in special cei din comunitatea medicala trebuie sa-si analizeze mai mult mintile. Pentru ca tot timpul ai de-a face cu disperare, tristete, rani, lucruri care sunt intr-adevar destul de tulburatoare. Uzura se acumuleaza si nu prea aveti ocazia sa o descarcati”, a spus printul la evenimentul la care a fost prezent.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales