Sarah Hyland, despre boala cronica de care sufera: „Totul se intampla cu un motiv“

1
De Maria Constantin
25 sept. 2019

Actrita si cantareata americana spune ca boala cronica cu care s-a nascut a ajutat-o sa invete cateva lectii importante.

Sarah Hyland crede ca nimic nu-i intamplator. „Totul se intampla cu un motiv. Problemele te fac o persoana mai puternica si mai eficienta”, este convingerea ei.

Vedeta in varsta de 28 de ani s-a nascut cu displazie renala, o afectiune care impiedica dezvoltarea normala a rinichilor. Ea a suportat primul transplant in 2012, cand a primit un rinichi de la tatal sau, Edward, dar dupa patru ani medicii au descoperit ca organismul a respins organul.

A fost o lovitura grea pentru ea. „Cand am aflat, pentru mine a fost un cocktail de rusine, frica si un fel de deznadejde. Dar a fost si ceva de genul – bun, asta face parte din viata ta”, a povestit actrita intr-un interviu pentru People.

Hyland a luat-o de la capat dupa acest esec. Pentru a pregati un nou transplant, in 2017, ea a facut dializa aproape un an. Colegii ei din „Modern Family” au purtat masti chirurgicale cand erau in preajma sa, ca sa-i protejeze sistemul imunitar fragil.

Tratamentul cu imunosupresante, menit sa-i reduca rezistenta sistemului imunitar inaintea transplantului, inlesnind, astfel, acceptarea de catre organism a rinichiului strain, a facut-o sa oboseasca foarte usor si sa slabeasca mult. Aspectul sau fizic a starnit speculatii si critici pe retelele de socializare. Dar ceea ce conteaza cel mai mult este ca transplantul a reusit.

Printr-o frumoasa intorsatura a destinului, cu doar cateva zile inaintea operatiei, Sarah l-a intalnit pentru prima oara pe cel care avea sa-i devina logodnic, barmanul si gazda podcastului „Bachelor in Paradise”, Wells Adams.

„Am avut toate aceste probleme de sanatate chiar la inceputul relatiei noastre si atunci luam o cantitate masiva de calmante in spital, stateam cu el pe FaceTime la orice ora din zi si din noapte. Tot ii placea de mine dupa toate astea!”, a povestit ea.

Dupa ce a trecut cu bine peste aceasta incercare, actrita, care poate fi vazuta in ultimul sezon din „Modern Family”, a carui premiera va avea loc pe 25 septembrie, se pregateste pentru nunta.

„Oamenii care sufera de boli cronice ar trebui sa-si faca timp pentru a spune: <<Nu-i corect>>. Ia-ți o clipa pentru a plange si a spune ‘F you’ oricarui lucru care ti-a facut asta. E normal sa te simti furios, dar nu lasa asta sa te consume”, a adaugat ea.

„Am inteles avantajele pe care le ai daca vorbesti despre asta. Nu doar pentru nivelul meu psihic, dar pentru ca altii sa nu se simta singuri”, a mai spus vedeta pentru People.

Foto: Getty Images