Selena Gomez spune ca cele mai „intunecate” zile ale ei au inspirat-o sa puna bazele fundatiei Rare Impact pentru sanatate mintala

1
De Georgiana Dorobantu
6 oct. 2023

Selena Gomez a anuntat ca pe 10 octombrie, de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, Sephora va dona tot profitul obtinut in urma vanzarii produselor Rare Beauty, brandul ei de produse cosmetice.

Cantareata in varsta de 31 de ani a gazduit prima gala anuala caritabila a fundatiei sale, Rare Impact Fund, pentru a strange fonduri destinate organizatiilor pentru sanatatea mintala a tinerilor.

In cadrul discursului sustinut in deschiderea galei, Selena a vorbit despre faptul ca fundatia este un vis pe care il are de mult timp si care isi are originea in „cele mai intunecate momente” din viata ei.

„M-am luptat mult timp cu lumea din capul meu”

„M-am luptat mult timp cu lumea din capul meu si m-am simtit pierduta, m-am simtit uneori fara speranta. In anul 2020 am primit diagnosticul de tulburare bipolara. Si sincera sa fiu, totul s-a schimbat rapid”, a spus artista, potrivit People.

„Am primit raspunsurile pe care le-am cautat cu disperare atat de mult timp. Intelegand ce se intampla am devenit mai constienta si mi-a fost mai putin teama, fata de cum imi era in trecut. Stiind asta, am putut sa caut ajutorul de care aveam nevoie ca sa fiu eu insami si sa gasesc din nou bucuria de a trai. Iar in aceasta seara sunt foarte mandra sa spun am lucrat si lucrez din greu in fiecare zi si ca sunt bucuroasa pentru ca traiesc si pentru ca sunt aici, alaturi de voi”, a declarat Selena.

Selena Gomez vorbeste pentru prima data despre conflictul cu Hailey Bieber: Vedeta le-a cerut fanilor sa inceteze cu mesajele pline de ura

Actrita din „Only Murders in the Building” a adaugat ca lansarea fundatiei sale pentru sanatate mintala este „probabil cel mai important lucru pe care l-am facut vreodata”.

Printr-o postare pe Instagram, actrita si cantareata americana a anuntat ca pe 10 octombrie, de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, Sephora va dona tot profitul obtinut in urma vanzarii produselor Rare Beauty, brandul ei de produse cosmetice, pe care l-a lansat in anul 2020. Banii vor fi directionati catre Fundatia Rare Impact si vor fi folositi pentru a sustine organizatii care se dedica sprijinirii tinerilor ce se confrunta cu probleme de sanatate mintala.

Selena Gomez a vorbit deschis de-a lungul anilor despre lupta ei cu problemele de sanatate mintala

Ea a mai spus ca nu s-a asteptat niciodata sa ajunga unde se afla astazi, in calitate de actrita, si a dezvaluit recent ca este multumita de faptul ca acest statut ii ofera posibilitatea de a se face auzita si de a ajuta si alte persoane care se confrunta ca si ea cu probleme de sanatate mintala.

„Cand eram mai tanara credeam ca pot sa salvez lumea. Mi se rupe inima sa aud o fata care vine la mine si spune ‘Am fost aproape sa-mi iau viata, dar dupa ce am vazut documentarul tau, nu-mi mai imaginez ca as putea face asa ceva'”, a spus starul intr-un interviu recent pentru Fast Company. „Este cel mai frumos dar, insa uita-te la mine… Este o nebunie sa ai asemenea responsabilitate”, a continuat vedeta.

Produsele mele preferate de la Rare Beauty, brandul creat de Selena Gomez

Documentarul la care face referire este „Selena Gomez: My Mind & Me”, care a avut premiera anul trecut si le-a oferit fanilor ocazia de a vedea atat reusitele sale, cat si dificultatile in privinta sanatatii mentale. Pe langa diagnosticul de tulburare bipolara, Gomez mai sufera de lupus, o afectiune autoimuna, si a trecut printr-un transplant de rinichi in anul 2017.

„Am vrut sa dau startul unei conversatii. Nu imi era rusine, si am vrut sa conduca spre ceva ce aduce vindecare”, a spus cantareata despre documentar.

„Nu am promis niciodata cuiva ca nu voi mai avea o zi proasta”

Selena Gomez a devenit celebra in copilarie datorita serialului „Barney & Friends” si a atins statutul de star in adolescenta, ca vedeta Disney Channel. Ea a adaugat in interviul pentru publicatia citata ca a crescut fiind „people pleaser” si cand era mai tanara a fost afectata de faptul ca era considerata un model si un idol de copiii si adolescentii care o urmareau la televizor.

„Nu stiam cine sunt. Sa am acea responsabilitate ma facea sa merg ca pe coji de oua. Ma gandeam ca poate ar face rau sa le spun oamenilor cine sunt. Incepuse sa devina un subiect care ma ingrozea”, a adaugat ea.

De-a lungul timpului, insa, si dupa o „sesiune foarte dura de viata”, ea spune ca a gasit alinare in diagnosticul de tulburare bipolara si ca este acum multumita ca poate lua pauze atunci cand este necesar, pentru a-si proteja sanatatea mintala.

„Nu am promis niciodata cuiva ca nu voi mai avea o zi proasta. Am fost intotdeauna sincera cu fanii mei. Chiar si cand iau pauze de la social media le spun ‘eu voi lua o pauza'”, a dezvaluit artista.

Foto: Instagram/Selena Gomez