Moda sustenabila: Cele mai cool branduri de lenjerie intima

1
De Roxana Dobrita
27 iun. 2018

Tuturor a inceput sa ne pese mai mult de provenienta pieselor vestimentare pe care le purtam. Dar cum ramane cu ceea ce purtam… pe sub haine?

De la pretinderea unor practici sustenabile de la brandurile preferate, la faptul ca tot mai multe case de moda de lux isi anunta public dorinta de a urma cai eco-friendly, lumina reflectoarelor este in mod clar pe moda verde.

Daca ne alegem hainele dupa standarde sociale si economice inalte, la fel ar trebui sa se intample si cu uniforma intima, care ar trebui aleasa cu tot atata grija, atat in ceea ce priveste designul, cat si sustenabilitatea. In plus, daca esti la inceput de drum in calatoria catre o rutina de shopping mai sustenabila, lenjeria intima este un excelent punct de pornire.

Numarul brandurilor de lenjerie care nu sacrifica sustenabilitatea de dragul stilului este in crestere, iar platforme precum Instagramul le fac sa fie mai usor de descoperit ca niciodata. Iata cateva optiuni in care vei arata bine si in care te vei simti bine (pentru ca materialele din care sunt facute nu agreseaza deloc pielea, dar si pentru ca stii ca prin alegerile facute pui umarul la grija pentru planeta).

Organic Basics

Piesele esentiale, de zi cu zi, ale acestui brand european sunt create din cel mai fin bumbac organic si sunt certificate eco 100%.

Vege Threads

Acest brand australian ia cat se poate de in serios sustenabilitatea. Sunt membri 1% for the Planet, o companie inceputa de fondatorii Patagoniei pentru a produce impact pozitiv prin business.

Hara The Label

? @brookeelizabeth.photography

A post shared by H A R A (@hara_thelabel) on

Daca esti in cautarea unui set de lenjerie care-ti flateaza liniile corpului, optiunile propuse de Hara sunt perfecte, mai ales ca sunt produse in mod etic, cu materiale din bambus si vopsea naturala.

Everlane

#LoveYourUnderwear in #DamnGoodDenim. ?: @eacourts

A post shared by Everlane (@everlane) on

Anul acesta, brandul a anuntat crearea unei noi linii de lenjerie intima, un proiect creat de la zero de angajatele companiei care s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu lenjerie din materiale de proasta calitate, greu de purtat. Piesele, create din bumbac supima, nu contin dantela, transparente sau funde si sunt create pentru a putea fi purtate de mai multe ori, fara a se intinde sau a se largi.

Pansy

??? @martinkeenan

A post shared by PANSY (@pansyco) on

Brandul isi are sediul in California si lucreaza exclusiv cu bumbac organic de provenienta locala. Comfortabile si fotogenice, piesele se bucura si de o paleta de culori deosebit de trendy.

Hesperios

#hesperiosknit #hesperios #fw17hess

A post shared by HESPERIOS (@hesperios) on

Pe langa faptul ca folosesc tehnici de productie etice si sustenabile, Hesperios sunt si in plin proces de inlocuire completa a plasticului utilizat in pachetele in care sunt livrate comenzile.