5 hoteluri eco din Europa pe care merita sa le treci pe lista ta de calatorii

1
De Flavia Parpala
27 iul. 2018

In zilele noastre e tot mai usor sa calatoresti responsabil, chiar daca nu iti doresti sa renunti la lux si confort.

Un numar tot mai mare de hoteluri eco pun mediul inconjurator pe primul loc si adera la diverse programe socio-culturale, care ajuta cultura si economia locala. Cum turismul este o industrie in crestere, acesta este modul de a merge inainte!

Hoteluri eco – Oceano Hotel Health Spa, Tenerife

hoteluri eco Oceano Tenerife

Hotelul Oceano este localizat pe coasta Atlanticului, in insula spaniola Tenerife, si ofera o vedere uimitoare asupra muntilor Anaga. Cele 91 de camere echipate modern si SPA-ul medical, unul dintre cele mai renumite din tara, reprezinta o parte din facilitatile de top ale hotelului. Aici poti sa gasesti terapeuti si doctori, diverse feluri de masaje si tratamente de infrumusetare, totul la cele mai inalte standarde.

Oceano promite sa se dezvolte in continuare printr-o abordare sustenabila si prietenoasa cu mediul. Momentan ei ofera paturi in toate camerele, mancare bio in restaurantele lor si produse de toaleta eco. Mai mult, hotelul foloseste becuri LED, care economisesc energia.

Hoteluri eco – Milia Mountain Retreat, Grecia

hoteluri eco Milia Grecia

Milia Mountain Resort reprezinta frumusetea rustica si simplitatea. Casutele eco din piatra sunt construite pe o insula si inconjurate de natura si animale salbatice.

Micul sat grecesc unde se afla Milia este un loc eco-friendly, perfect pentru a te deconecta de la stresul cotidian si a te relaxa, un loc cu o istorie interesanta, care te asteapta sa o descoperi. Cele 16 casute ofera patru tipuri de camere pentru diverse nevoi, fie ca vii cu familia, in cuplu sau cu prietenii.

Cand vine vorba de sustenabilitate, hotelul foloseste energie solara si incalzeste camerele cu ajutorul unor cuptoare care functioneaza pe baza de lemne. De asemenea, exista lampi pe baza de gaz, iar in fiecare camera paturile sunt eco.

Hoteluri eco – LeFay Resort. Italia

hoteluri eco LeFay Italia

LeFay este prima companie italiana din industria turismului care lucreaza la neutralizarea emisiilor de CO2. Resort-ul de lux din Italia se intinde pe 11 hectare si iti va conferi acces intr-o lume noua a luxului si bunastarii. Spa-ul ofera programe individuale pentru oaspeti si un meniu de wellness extins. Nu o sa mai mentionez nimic despre privelistea minunata, o sa spun doar ca este localizat in Gargnano, un sat vechi de pe lacul Garda.

Oaspetii se pot bucura de o piscina de tip infinity cu apa sarata, 5 saune, bar de ceai si o sala de fitness si pot alege dintre programele propuse de resort, care dureaza intre 3 si 7 zile.

Hoteluri eco – Hotel ZOO, Berlin, Germania

Hoteluri eco Zoo Berlin

Zoo Berlin este unul dintre cele mai cunoscute destinatii de design din Europa, dar in acelasi timp si eco – toate materialele folosite sunt sustenabile, iar hotelul este certificat de catre Green Globe. Numele hotelului se datoreaza gradinii zoologice situata in apropiere si a fost un loc extrem de apreciat in perioada anilor 1920-1950. Acum este complet renovat si reinventat, pastrand respectul pentru istoria sa.

Hoteluri eco – The Green House, Anglia

hoteluri eco

„Serious about luxury, serious about sustenability.” – acesta este motto-ul hotelului Green House din Bournemouth, Anglia. Cele 32 de camere te vor face sa te simti instantaneu ca acasa, iar sustenabilitatea este prioritatea acestui loc. Soarele incalzeste apa si produce energie, toate covoarele sunt facute din lana produsa local, mobila este din lemn, iar masinile care apartin hotelului functioneaza cu ulei de gatit!

Oaspetii hotelului pot degusta bere locala, iar pana si vinul servit este organic.

Descopera alte patru destinatii de vacanta sustenabile aici.

Foto: Instagram – JILL WALLACE