Strazile din Cartagena

Am plecat de cateva zile din Cartagena si nu am plecat intreaga. Mi-au ramas gandurile acolo, lipite magnetic de farmecul descoperirilor. Am decolat si ma simt de parca abia am aterizat. Inapoi in timp.

Am plecat de cateva zile din Cartagena si nu am plecat intreaga. Mi-au ramas gandurile acolo, lipite magnetic de farmecul descoperirilor. Am decolat si ma simt de parca abia am aterizat. Inapoi in timp.

Andreea si locuitoarele din Cartagena

Am ajuns acum cateva zile in Cartagena si sunt hipnotizata de frumusetea acestui loc. Parca am urcat in masina timpului care m-a dus in America Latina a anilor 1800 din aceleasi minunate carti ale lui Marquez.

La fiecare colt de strada trecutul si prezentul se iau de mana si incep sa spuna povesti

Atmosfera efervescenta de pe strazii, casele puternic colorate, balcoanele pline cu flori, energia care vibra de peste tot, veselia oamenilor atat de calzi si primitori de oaspeti, dornici sa-ti spuna povesti, restaurantele traditionale, catedralele imense, toate separat sau la un loc te fac sa te indragostesti instantaneu de acest oras plin de viata si culoare. Are o energie aparte.

Nici macar nu ai nevoie de harta, nu trebuie sa urmezi “punctele turistice”. Oriunde ai merge, descoperi secretele marelui oras si calatoresti permanent intre trecut si prezent, te simti un descoperitor autentic!

Andreea la cumparaturi in Cartagena

Restaurantele pitoresti te invita inauntru chiar daca nu-ti e foame. Dorinta de a explora locuri noi este mereu prezenta pentru ca stii ca in spatele fiecarei usi se afla ceva de care te vei indragosti.

Centrul vechi din Cartagena

Stradutele destul de inguste si usile caselor ascunse in spatele zidurilor inalte si groase nu-ti dau nici cel mai mic indiciu despre ce ar putea fi in spatele lor.

Nopti in Cartagena

Curiozitatea te impinge sa tragi cu ochiul in fiecare casa si ai de fiecare data surpriza sa vezi spatii imense, gradini interioare de sute de metri patrati, care gazduiesc hoteluri superbe, universitati, resedinte, restaurante sau pur si simplu gradini plide de flori sau plante exotice. Traiesti o surpriza continua ori de cate ori ajungi in spatele portilor de lemn.

Intalniri spectaculoase

Un veac de… eternitate

Piatetele sunt pline de vanzatori ambulanti, care mai de care mai curtenitori cu posibilii lor client, fara sa te faca sa te simti vreo clipa agasat de ceea ce au sa-ti ofere. Perle, pietre colorate, palarii, esarfe, bijuterii de tot felul, tablori, sculpturi, obiecte traditionale…

Vanzatori din Cartagena

Casa lui Gabriel Garcia Marquez este unul dintre locurile care te fac sa inchizi ochii si sa vizezi. Chiar daca nu poti vedea decat niste ziduri inalte, caramizii si groase gandul ca in saptele lor au luat nastere atatea opere incredibile ale realismului magic iti creaza o imensa bucurie interioara.

Casa in care a trait Gabriel Garcia Marquez

Nu realiezi cat de mare este centrul vechi al orasului decat in momentul in care te urci intr-una dintre trasurile care de abia asteapta sa te duca prin cele mai ascunse colturi ale Cartagenei!
O alta experienta de neratat sunt apusurile… sunt aboslut incredibile. Soarele este o imensa minge rosie care se asunde in ocean…

Apusurile spectaculoase din Cartagena

Sunt o calatoare cu state vechi, dar aceasta vacanta s-a cuibarit secunda cu secunda in inima mea si imi va fi mereu o buna partenera de drum. Oriunde voi merge, isi va duce amintirile cu mine.

Andreea in vacantaAndreea Raicu in vacanta in Cartagena