aplicatia de mobil prisma andreea raicu

Una dintre cele mai populare aplicatii de mobil, dupa Pokemon Go, fireste, reinventeaza modul in care tehnologia poate transforma imaginile. Oamenii din intreaga lume isi transforma fotografiile amatoricesti in opere de arta elaborate cu Prisma, aplicatia de mobil care este supersimplu de folosit.

Ea a fost deja downloadata de peste 1 milion de oameni si schimba complet ideea pe care ai avut-o pana acum despre filtre pentru ca se bazeaza pe o “combinatie de retele neuronale si inteligenta artificiala” care reface de la zero imaginea creata de tine.

via @hilvees and #prisma #summertime #beach #tropical #caribbean #dominicanrepublic #?

A photo posted by Prisma Official (@prisma) on

Instrumentele folosite de Prisma nu sunt genul de filtre clasice de Instagram care se suprapun peste fotografia originala. “Noi facem imaginea complet noua”, a declarat co-fondatorul Prisma Alexey Moiseenkov intr-un interviu acordat pentru The Guardian. “Nu este ceva similar cu filtrul de Instagram care este doar un strat peste.”

Moiseenkov care are 25 de ani face parte dintr-o echipa de patru fondatori care au creat aplicatia de mobil. Ea a fost lansata pentru prima data in luna iunie, dar a devenit extrem de populara in iulie cand tot mai multi utilizatori si-au postat imaginile modificate cu ea pe Facebook, Twitter si Instagram.

via @paulodelvalle and #prisma #italy #florence #summer #sky

A photo posted by Prisma Official (@prisma) on

Cei care au facut aplicatia de mobil Prisma planuiesc sa creeze ceva similar si pe partea de video

Aplicatia este usor de utilizat si functioneaza in mod similar cu Instagramul, aplicatia detinuta de Facebook care are in prezent peste 400 de milioane de utilizatori. Utilizatorii pot realiza fotografii prin intermediul aplicatiei sau isi pot modifica imagini pe care le au deja in galerie. Dupa decuparea imaginii, ai la dispozitie 33 de filtre, printre care se afla si unele modelate dupa picturi reprezentative cum ar fi Marele Val sau Tipatul. Prisma va continua sa adauge noi filtre in urmatoarele saptamani, a mai adaugat Moiseenkov. Dupa ce-ti alegi filtrul preferat, ii poti regla intensitatea si apoi o poti posta pe Instagram sau pe Facebook.

via @helloemilie and #prisma #summer #flowers #?

A photo posted by Prisma Official (@prisma) on

Din momentul in care Prisma a devenit foarte populara, unii oamenii s-au plans pentru ca ea ar putea devaloriza lucrarile artistilor adevarati creand in doar cateva secunde o pictura sau o ilustratie. Insa dezvoltatorii nu se opresc aici, ei lucreaza la extinderea tehnologiei de filtrare la video, o inovatie care pana acum nu a fost facuta intr-un mod atat de sofisticat. Moiseenkov a publicat o imagine de 360 de grade pe Facebook, care ofera o bucatica din modul in care filtrele video Prisma vor functiona in viitor.

A new style is available! Wolf — try it out right now ?? via @karl_shakur and #prisma #bigsur #california

A photo posted by Prisma Official (@prisma) on

Citeste si: “Pokemon Go: o aplicatie care creeaza dependenta”!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: instagram.com, arhiva personala