Ce semnificatie are buchetul miresei.

Visezi la propria nunta si stii in detaliu cum vrei sa arate. Dar stii ce semnificatie are buchetul miresei atunci cand alegi florile? In unele tari, unele flori sunt interzise la nunta pentru ca se considera ca aduc ghinion!

Cand te gandesti la propria nunta, visezi ca totul sa fie perfect: rochia, biserica, machiajul, aranjarea salii, mancarea, muzica. Si, neaparat, buchetul! Alaturi de voal si bijuterii, buchetul miresei intregeste tinuta. Fara el, nimic nu ar fi desavarsit. Dar ai idee ce semnificatie are buchetul miresei?

O istorie a florilor la nunta

Inca de pe vremea romanilor, florile la ceremonia nuntii au insemnat fertilitate. La nicio casatorie nu lipseau plantele, mugurii de portocale si alte flori. Pe atunci, la nunti se folosea si usturoi, scrie Weddingvendors.com. Grecii si romanii credeau ca mirosul o sa tina spiritele rele departe de mireasa si ca florile garanteaza fericirea si loialitatea celor care se casatoresc. Pe atunci florile nu erau purtate de mireasa ca buchet, ci sub forma de ghirlanda, pe care mireasa o purta in par. La final ceremoniei, tinerii casatoriti mancau plantele comestibile care, se presupune, le cresteau dorinta sexuala.

In epoca victoriana insa lucrurile s-au schimbat. Regina Victoria a purtat la propria nunta un buchet, ceea ce a introdus in moda nuntilor buchetul de mireasa asa cum il stim astazi.

Ce semnificatie are buchetul miresei

Dincolo de istorie, daca te intrebi ce semnificatie are buchetul miresei, afla ca e un purtator de mesaj. Fiecare floare are intelesul sau. In unele parti ale lumii, numai despre unele flori se crede ca aduc noroc mariajului: narcisele, margaretele, irisii, magnoliile, orhideele si trandafirii. Altele, cum ar fi levantica, macii sau galbenelele, sunt interzise.

Si culoarea inseamna ceva. Cu cat e mai intensa e culoarea buchetului, cu atat mai puternice sunt sentimentele miresei, se spune. Totusi, in zilele noastre nu mai e deloc asa. Fiecare mireasa isi alege florile pentru buchet in functie de preferinte. Si ca sa se potriveasca cu rochia.

De exemplu, potrivit Theknot.com, anemonele inseamna speranta, floarea miresei inseamna inocenta, calele inseamna frumusete magnifica. Garoafele roz sunt indraznere, cele rosii transmit dragoste si cele albe arata ca esti talentata. Crizantemele inseamna bogatie, abundenta si adevar. Freziile arata inocenta, gardenia – puritate si veselie, irisii – emotia de la inceput de dragoste, crinii – onoare si maiestuozitate. Lacramioarele inseamna fericire, orhideele – dragoste si frumusete, iar trandafirii – dragoste, frumusete, bucurie. Si lista poate continua.

Aruncarea buchetului

Cea mai importanta traditie legata de buchetul miresei este aruncarea lui. Ce semnificatie are buchetul miresei pentru cea care il prinde? Se spune ca cea care prinde buchetul este urmatoarea fata care se va casatori.

Vechea practica era ca fiecare tanara care rupe o bucatica din rochia miresei se va casatori. Dar, pentru ca mireasa sa nu ajunga sa aiba rochia devastata si sa se simta prost la propria nunta, traditia s-a schimbat in aruncarea buchetului. Se considera ca, prin aruncarea buchetului, dai mai departe norocul unei alte fete care vrea sa se casatoreasca.

Acum ca stii ce semnificatie are buchetul miresei, citeste si 13 sfaturi pentru o nunta de vis fara mari cheltuieli.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!