masute de cafea idei de amenajare

Cafeaua reprezinta un adevarat ritual pentru cei mai multi dintre noi. De aceea in ultimul timp designerii si-au canalizat atentia catre simpaticele masute de cafea.

Intr-un living, masuta de cafea contribuie la crearea unei atmosfere placute pentru socializare, de aceea nu ar trebui sa atraga atentia prin abundenta sau sa incomodeze conversatiile. Indiferent ca optezi pentru masute de cafea reconditionate sau pentru piese statement de la un furnizor de mobila cunoscut, este important sa-ti aloci timpul necesar pentru a o decora si stiliza la fel cum procedezi cu orice alta zona a casei. Cu cat casa este mai mica, cu atat mai mult masuta de cafea devine punctul de atractie al spatiului.

Ce elemente poti utiliza pentru a decora aceste masute de cafea?

Plante de apartament sau flori naturale
Foloseste-te de plante sau buchete de flori proaspete pentru a adauga culoare. Pentru a pastra proportiile si a nu incomoda musafirii opteaza pentru unele de mici dimensiuni. Florile transforma orice spatiu intr-unul cald si primitor.
Lumanari
Sunt perfecte pentru a crea putina atmosfera si de ce nu, pentru a parfuma discret incaperea. Poti crea o compozitie din lumanari de diferite dimensiuni sau poti alege ceva clasic, doua lumanari drepte in sfesnice elegante.

Sfesnice si flori pentru masute de cafea
Idei de decorare a unor masute de cafea: theeverygirl.com

Carti pentru masute de cafea
Foloseste acest spatiu pentru a tine la indemana cartile preferate sau ultimele achizitionari. Cartile pentru masuta de cafea pot fi de diferite dimensiuni, dar pentru un plus de efect poti alege unele cu coperte viu colorate si fonturi indraznete.
Masute de cafea – Accente decorative
Pot reprezenta sarea si piperul intregii compozitii. Asigura-te insa ca nu intreci masura si pastrezi proportiile. Pana la urma dimensiunile unei masute de cafea sunt reduse si nu vrei sa-ti intampini musafirii cu un bazar. Opteaza pentru piese decorative de mici dimensiuni, discrete, din materiale de cea mai buna calitate.
Tava pentru masute de cafea
O poti utiliza pentru a organiza obiectele de mici dimensiuni sau telecomenzile. O tava eleganta ar trebui sa stea la baza compozitiei atunci cand decorezi masuta de cafea.

Carti si flori pentru masute de cafea
Idei de decorare pentru masute de cafea: justincoit.com

Mai mult ca oricand este important sa pui accentul pe calitate si mai putin pe cantitate. Obiectele de pe masuta de cafea reprezinta un punct de interes pentru musafirii tai, de aceea necesita o atentie deosebita din partea ta. Alege numai acele obiecte decorative care iti plac, carti sau albume de suflet pe care le-ai rasfoi oricand si acele lumanari parfumate care te pot relaxa in fiecare seara.

masute de cafea decorare
Masute de cafea – cum le decorezi
  • Alege si cateva obiecte sculpturale, piese statement care ofera echilibru intregii compozitii si servesc drept piesa de rezistenta.
  • Joaca-te cu inaltimile pentru a sparge monotonia suprafetelor orizontale. Poti opta pentru un aranjament floral mai inalt sau o compozitie din lumanari.
  • Adauga accente metalice argintii, aurii sau din alama, pentru un plus de eleganta si rafinament.
  • Mizeaza pe un element surpriza! Poate fi vorba de o piesa decorativa sculpturala sau o vaza de mici dimensiuni din cristal colorat.
  • Imbina forme diferite! Daca masuta de cafea are o forma rectangulara poti opta pentru o tava sau o vaza circulara pentru a sparge monotonia.

Nu te grabi atunci cand decizi sa-ti redecorezi casa sau doar un anumit spatiu. Alege numai acele piese care iti plac si nu uita, cand achizitionezi obiecte noi, sa tii mereu cont de cele pe care le ai deja acasa. Este, daca vrei, la fel ca atunci cand iti cumperi o bluza noua. Inainte de a o cumpara te gandesti cu ce piese din garderoba ta s-ar potrivi si daca poti alcatui cu ajutorul ei o tinuta care sa te caracterizeze.

Citeste si: Greseli de evitat in decorarea casei!

Foto: burlandplaceblog.com