Sarbatorile de Iarna obiective in cariera

Cand vin Sarbatorile de Iarna, avem ceva mai mult timp liber la dispozitie. Suntem in concediu, nu suntem stresate ca trebuie sa ne trezim devreme si nu exista alte lucruri care sa ne distraga de la gandurile noastre.

Intr-un articol publicat in cotidianul Time suntem sfatuite sa profitam de Sarbatorile de Iarna tocmai pentru a incepe anul mai bine din punctul de vedere al carierei.

Ganditi-va cu atentie la cele mai importante obiective pentru anul urmator si stabiliti-va cateva si legate de cariera. De obicei cand esti fericita cu ce faci, atunci toate par sa se aseze. Ai mai mult timp pentru tine, pentru intalnirile cu prietenii tai, esti mai relaxata si-ti gasesti hobby-uri noi. Si asta doar pentru ca-n cele 8-9 ore petrecute la locul de munca esti multumita.

Iata cum toata lumea poate profita din plin de Sarbatorile de Iarna pentru a incepe anul cu o viziune mai clara asupra carierei:

Ia-ti in serios profilul de LinkedIn

LinkedIn, cea mai mare retea profesionala poate fi usor intimidanta la inceput, insa pe masura ce o folosesti te vei acomoda cu ea. Multi oameni au primit mai multe oportunitati de joburi prin intermediul ei. Si nu conteaza daca e propriu-zis un loc de munca, o colaborare sau pur si simplu o discutie cu alti profesionisti din domeniul tau. LinkedIn face minuni pentru brandul personal si poate face minuni si pentru cariera ta, de asemenea.

Cand iti urmaresti profilul de LinkedIn pune-ti aceste intrebari:

Care este cea mai mare realizare in cariera ta de pana acum?
Ce-ti place la profilurile altor oameni si cum poti aduce acele calitati si pe profilul tau?
Ce urmaresc sa obtin cu profilul meu LinkedIn? Sa fiu gasit de potentialii angajatori? Sa fiu gasita de clienti? Sau sa-mi largesc reteaua profesionala?

Dupa ce-ti vei raspunde la aceste intrebari vei putea lua masurile potrivite care-ti garanteaza ca vei obtine rezultatele dorite. Avand un profil bun LinkedIn va deveni o retea mai prietenoasa decat pare.

Da-ti seama ce ai de oferit

Ai facut vreodata o lista mare cu toate competentele, cunostintele si lucrurile care-ti pot fi de folos la viitorul loc de munca? Stiind foarte clar asta vei putea avansa cu mai multa usurinta in cariera. Plus ca-ti vei da seama imediat care sunt posturile potrivite, ce poti oferi potentialilor clienti si care sunt abilitatile pe care trebuie sa le mentionezi neaparat in interviuri. Asigura-te ca ai aceasta lista la indemana atunci cand faci lucruri legate de cariera. Nu te vei indeparta de la calea ta si vei lucra fix pe aptitudinile care te diferentiaza de ceilalti.

Sarbatorile de Iarna sunt numai bune pentru a-ti stabili obiectivele pe 2016

In cele din urma ar fi bine sa-ti stabilesti niste teluri si rezolutii pentru noul an. Napoleon Hill a spus: “Un obiectiv este un vis cu un termen limita.” Nu te teme sa-ti dai un deadline pentru aceste obiective. Aceasta strategie te ajuta sa evoluezi. Incearca sa fii cat mai specifica: in loc sa iei “loc de munca” incearca cu “o pozitie de entry-level intr-o companie din industria X.” Stabileste-ti obiective masurabile, astfel incat sa se poate determina daca este sau nu realizat telul. Gandeste-te daca exista masuri mici pe care le poti lua pentru a te apropia de obiectivul final. Incearca sa ai o abordare realista asupra problemei. Avand in vedere situatia actuala, cat de probabil este sa realizati respectivul lucru? Visele mari sunt uimitoare, dar este nevoie de realizari mici pentru a ajunge acolo.

Citeste si: “Solutia sigura: cum sa fii mai eficienta la birou”!

Foto: iStockphoto