ce carti iei in vacanta de vara

Desi nu mai avem liste cu lecturi obligatorii ca-n generala, noi tot ne alegem cateva volume de beletristica pe care intentionam sa le luam cu noi peste mari si tari. Vacanta de vara e mai placuta cand ai alaturi de tine si o carte buna!

Arta de a calatori – Alain de Botton

Ce poate fi mai inspirat decat sa citesti in vacanta de vara o carte despre vacante? Iar cand autorul este Alain de Botton stii ca nu prea ai cum sa dai gres. Cu ajutorul unor scriitori, artisti si ganditori – printre care Flaubert, Edward Hopper, Wordsworth si Van Gogh – bestsellerul lui Alain de Botton, Arta de a calatori, oferă informatii nepretuite pe acest subiect, atingand atat romantismul vacantelor, atmosfera din aeroporturi, cat si obiectivele turistice. Cartea este antidotul perfect impotriva ghidurile turistice care ne spun exact ce sa facem cand ajungem intr-un loc si incearca sa ne explice adevaratele motive pentru care calatorim si ne sugereaza cum am putea avea calatorii mai implinite.

O gasesti pe vellant.ro la pretul de 34,90 lei

Roman pentru doamne – Michal Viewegh

Ne plac romanele care sunt altceva decat par, care ascund sub “usuratatea” unor povesti pline de umor elemente care-l fac greu de uitat. Iar cartea lui Michal Viewegh este fix asa. Jurnalistii de la cotidianul Der Spiegel sustin ca acest scriitorul este succesorul lui Milan Kundera, iar cartile lui sunt inteligente, dar usor de citit. Romanul de fata prezinta povestea Laurei care lucreaza la o revista pentru femei si incearca sa-si gaseasca iubitul perfect. Sarcina nu e deloc usoara pentru ca mama Laurei, Jana, uraste barbatii cehi din adancul inimii, așa ca cele doua femei cauta alesul printre straini. Laura se indragosteste de Oliver, dar problemele abia incep, pentru ca barbatul pe care il crede perfect are un trecut deloc ideal. Pe care mama Laurei il cunoaste foarte bine…

O gasesti pe all.ro la pretul de 14,95 lei

Unde sunt eu in toata povestea asta – Emir Kusturica

Daca-ti plac filmele lui Kusturica atunci exista sanse mari sa-ti placa si cartea lui. Nu de alta dar povestile din romanul care constituie debutul sau literar au aceleasi personaje pline de viata ca si filmele lui. Cartea celebrului regizor deapana o poveste ce porneste din vremurile de scoala, cind Iuri Gagarin zbura prima oara in spatiu, traverseaza tragedia destramarii Iugoslaviei si a razboiului din Bosnia-Hertegovina si ajunge pina in ziua de azi, la prietenia cu Johnny Depp si la expatrierea in Franta. Cele mai fascinante sint micile iesiri in decorul narativ, minunate imagini cu care sintem deja familiarizati din filmele sale: povestile nebunesti din Balcani, personajele sentimentale, uneori grotesti, insa debordind de viata.

Cartea costa 16,95 lei si o gasesti pe polirom.ro

Arunca un ochi si pe: “5 carti de moda de citit in vacanta”!

Foto: stocksnap.io/ Luis Llerena