O carte-jurnal de o sinceritate debordanta

Sunt carti de care nu te poti desprinde. Te folosesti de fiecare pauza pe care o ai pentru a mai citi macar o pagina. Asa a fost in cazul meu cu Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India.

Am purtat-o pretutindeni. Am profitat de pauzele de filmari pentru a continua povestea si nu m-am lasat pana cand nu am terminat-o. M-am bucurat cand Sega, autorul, m-a invitat joi la Carturesti pentru a vorbi despre romanul sau. Citind aceasta carte m-am simtit privilegiata ca descopar experienta unui om pe un taram nou, intr-un loc unde imi doresc si eu sa merg.

Cartea este practic povestea unei duble calatorii, pe de o parte cea in India, pe de alta cea in sine insusi. Sega mi-a povestit ca jobul in publicitate pe care l-a avut a fost locul perfect in care sa-si ascunda toate partile intunecate, iar cand a dorit sa-si raspunda la intrebari arzatoare a ales sa plece la Osho Meditation Resort in Pune.

A petrecut acolo 3 luni, timp in care a cunoscut personaje exotice si povestile lor de viata, mancaruri locale delicioase, ceaiul masala, farmecul femeii asiatice si forta regeneratoare a catharsisului. Volumul e foarte bine scris, intalnesti la tot pasul descrieri atent facute care-ti dau impresia ca traiesti aceasta experienta inedita alaturi de scriitor. In plus, textele sunt de-o sinceritate debordanta pentru ca Sega a vrut initiat sa scrie un jurnal, nu o carte de calatorie. M-am bucurat cand am vazut cat de bine a fost primit Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India.

La Carturesti, in seara lansarii, au fost prezenti o multime de oameni, iar la Bookfest cartea de debut a lui Sega s-a clasat pe locul patru in topul vanzarilor de la editura Humanitas.

Text: Andreea Raicu