7 filme care ne-au marcat copilaria. Si copiii de azi ar trebui sa le vada

Anii ’80 si ’90 au lasat in urma filme irepetabile, cel putin asa sunt de parere persoanele care erau in perioada adolescentei la acea vreme si au urmarit filme care sunt celebre si in ziua de azi, scrie popsugar.com. Cu totii avem filme pe care am vrea sa le urmarim din nou, asa ca uita-te la aceasta lista cu sapte filme care ne-au marcat copilaria si retraieste-le farmecul!

Desi unele dintre ele erau clasificate ca fiind neadecvate pentru a fi urmarite de copii si era necesar acordul parintilor, ele au ramas in istorie si cu siguranta unele dintre ele se clasifica cu succes pe lista cu filme care ne-au marcat copilaria.

7 filme care ne-au marcat copilaria

1. Poltergeist

Filmul a aparut in anul 1982 si o are ca atrita principala pe Heather O’Rourke, fetita care putea sa comunice cu lumea de dincolo. Momentul in care lumea prezenta era atacata de spiritele rele era anuntat de o energie statica, ce se putea observa pe ecranele televizoarelor, iar celebrele replici ale fetitei erau: “sunt aici” sau “au plecat”, replici care, la vremea aceea, spun cei care au vizionat filmul, iti dadeau fiori pe sira spinarii. Este un film care merita vazut si astazi.

2. Pee-Wee’s Big Adventure

Filmul a aparut in anul 1985 si prezinta povestea a unui barbat de bani gata, crescut intr-un cartier scump, care porneste in aventura vietii sale – sa caute bicicleta care i-a fost furata. Pee-wee Herman intra in foarte multe probleme, iar imaturitatea de care da dovada este o dovada ca intreaga calatorie va fi un adevarat dezastru.

3. Who Framed Roger Rabbit

Filmul a aparut in anul 1988 si prezinta un triunghi al iubirii mai putin obisnuit, in care crimele, lacomia si crima sunt la ordinea zilei. Personajele din desenele animate prind contur si interactioneaza cu oamenii, in lumea reala, fiind prezentate in foarte multe scene care pot marca pana si un adult.

4. Jurrasic Park

Filmul a aparut in anul 1993 si prezinta o lume disparuta de milioane de ani, lumea dinozaurilor. Desi aceste animale preistorice nu mai exista in ziua de azi, ele au fost clonate si a fost creat un parc special pentru cei care erau in cautare de noi aventuri. Filmul nu este recomandat copiilor sub 13 ani, partea trista fiind ca toti cei prezentati in film sunt omorati de dinozauri.

5. Drop Dead Frank

Filmul a aparut in anul 1991 si nu este recomandat copiilor sub 13 ani. Acesta prezinta povestea unui barbat, Fred, care pare foarte prietenos si normal la inceputul filmului. Actiunea incepe sa prinda contur in momentul in care Frankie se imprieteneste cu Lizzie, o femeie aflata la maturitate, care se confrunta cu foarte multe probleme. Frankie ar trebui sa fie amuzant, insa sunt foarte multe scene in care acesta ii sperie pana si pe cei mai tari de inger spectatori.

6. The Sixth Sense

Filmul, aparut in anul 1991, il are ca actor principal pe Bruce Willis. Acesta prezinta povestea unui copil in varsta de noua ani care are un al saselea simt si poate sa vada spiritele oamenilor care nu mai sunt in viata. El vede aceste spirite peste tot prin casa, in dulap, sub pat si chiar langa tatal sau. Copilul nu poate explica cum poate sa comunice cu lumea de dincolo, insa personajul interpretat de Bruce Willis este singurul care nu este periculos.

7. Jaws

Filmul aparut in 1975 este destul de infricosator, asa ca nu este recomandat persoanelor… timide. Este vorba despre un grup de oameni care sunt omorati in mijlocul oceanului de un rechin alb.

Iata si o lista cu filme pe care sa le vezi cu cea mai buna prietena!

Foto: Everett Collection/popsugar.com