Crimson Peak merita vazut la cinema

Productia Crimson Peak, cu Mia Wasikowska, Jessica Chastain si Tom Hiddleston, este putin sinistra, dar incredibil de frumoasa vizual. Noi credem ca merita vazut si iti spunem de ce!

Regizorul Guillermo del Toro demonstreaza din nou, dupa lumile fantastice din „Labirintul lui Pan”, ca stie cum sa creeze imagini incredibil de frumoase pe pelicula. De aceasta data, el propune o poveste de dragoste cu accente horror, care te va tintui in scaun la cinema!

3 motive sa vezi Crimson Peak

1. Povestea de dragoste. Este inspirata din opere precum Jane Eyre si La rascruce de vanturi. Edith Cushing, interpretata de Mia Wasikowska, este o autoare aspiranta, sensibila si foarte incapatanata, care scrie povesti cu fantome. Atunci cand il cunoaste pe Sir Edward Sharpe, interpretat de seducatorul Tom Hiddleston, se muta cu el peste ocean, la mosia lui bantuita din Anglia. Acolo, ea are de-a face cu fantome care par amenintatoare si secrete a caror descoperire i-ar putea salva viata. Wasikowska si Hiddleston au o chimie care-ti va aduce aminte de ce fetelor bune le plac baietii rai.

003

2. Atmosfera. Casa bantuita din film este un personaj in sine. Sinistra, dar plina de o frumusete ruinata, conacul a fost construit de echipa de productie in cele mai mici detalii. Vei vedea arhitectura complexa si camere imense, cu gauri in tavan, prin care este filtrata lumina si prin care cad pe podea frunze galbene si apoi fulgi de zapada. Culorile sunt extrem de intense, peste tot. Zgomotele acestei case vechi suna ca… exercitii de respiratie.

Jessica Chastain

3. Interpretarile. Jessica Chastain exceleaza in rolul surorii lui Thomas, o femeie rece si foarte calculata, care pare a fi in stare de orice. Chiar si de violenta. Chastain demonstreaza ca este poate singura urmasa a lui Meryl Streep din generatia ei. Iar Mia Wasikowska ofera destula profunzime personajului Edith, care este pura, increzatoare si cuminte, fara a fi vreo secunda plictisitoare sau fraiera. Ca un bonus – singura scena de nuditate din film este cea a lui Tom Hiddleston, care parca e putin prea lucrat la sala pentru un aristocrat britanic din anii 1800.

011

4. Costumele. Materiale luxuriante, pline de texturi, culori vibrante, care m-au facut pentru a suta oara sa-mi doresc sa traiesc macar putin intr-o epoca indepartata. Dar apoi mi-am adus aminte ca acele camasi de noapte si acele crinoline sunt mult prea greoaie pentru constitutia mea!

Dupa ce vezi Crimson Peak, iti recomandam sa incerci si The Walk, daca esti fana experientelor IMAX 3D

Foto: outnow.ch