Exteriorul restaurantului Frudisiac

Aparent este dificil sa fii impresionat de simplitate, linii ferme si un minimalism perfect conturat. Am descoperit insa de curand un loc in Bucuresti care mi-a contrazis teoria.

Am vorbit acum ceva timp despre tendintele 2015 in materie de design printre care, in cap de lista, se aflau influentele scandinave. Daca acest concept nu iti este foarte familiar, te invit sa faci un drum pana la Frudisiac. La prima vedere designul iti poate parea auster, dar nu-ti forma idei preconcepute. Vei fi placut impresionata de un interior bine finisat, cu mici accente de culoare, forme simple si elegante. Design-ul scandinav se rezuma la functionalitate si echilibru, iar la Frudisiac celebra notiune de less is more este perfect ilustrata.

Design scandinav autentic in inima Bucurestiului

Primul contact cu Frudisiac este unul izbitor, un mic hambar amplasat intre blocuri iti atrage in mod firesc privirea curioasa. Incerci sa depasesti momentul si din ce in ce mai curioasa te incumeti sa-i treci pragul. Totul devine coplesitor si incerci sa absorbi toata informatia, multe informatii de digerat intr-un timp atat de scurt. Si totusi, unde ma aflu? Intr-un hambar, un restaurant, o cafenea? Decorul acestei locatii este atipic fata de tot ce are de oferit Bucurestiul in acest moment.

frudisiac
Frudisiac: Cafenea · Bar cu sucuri şi fructe pasate · Restaurant pentru mic dejun şi gustare

Proiectul de arhitectura a fost realizat de NaNA (Not a Number Architects) un studio de arhitectura fondat in 2008 la Londra. O sala de mici dimensiuni, cu o masa din lemn masiv la comun si cateva mai mici pe margine, te transpun intr-o alta lume in numai cateva secunde. Este un loc discret si echilibrat, ideal pentru cei preocupati de simplitatea vietii si micile detalii care fac diferenta. Interiorul este realizat din lemn perfect finisat, iar singurul element care face nota discordanta este barul din beton aparent.

Preparatele subliniaza conceptul scandinav care sta la baza proiectului.
Preparatele Frudisiac subliniaza conceptul scandinav ce sta la baza proiectului.

La Frudisiac iti poti savura cafeaua sau ceaiul in liniste si in acelasi timp poti lucra in voie fara sa fii intrerupta de agitatia urbana. Preparatele sunt usoare si echilibrate, ideale pentru orice moment al zilei sau un brunch prelungit in weekend.

Adresa: Intrarea Bitolia, Nr. 4

Foto: Facebook

Biutiful by the lake este un alt loc hot in the city care ne-a atras atentia.