locuri din Bucuresti Olivia Dutu

Olivia Dutu este jurnalist la baza. Lucreaza in presa glossy de la 19 ani (tocmai a implinit 31 la finalul verii), iar acum activeaza in lumea glossy in primul rand ca om de comunicare.

De aproape 4 ani lucreaza pentru agentia The Cover in portofoliul careia se afla clienti “fun”, din zona lifestyle: elmiplant, Diesel, Laboratorul de Arhitectura, STR8, B.U., C-THRU. Iar astazi am provocat-o sa ne spuna care sunt locurile din Bucuresti care-i sunt cele mai dragi.

“Bucurestiul este mereu in sufletul meu, sunt parte din el si e parte din mine si asa sper sa simtim toti cei care suntem gazduiti de pamantul care s-a nascut din mahalalele atat de bine descrise de Eugen Barbu, in romanul “Groapa”. Va recomand sa cititi cartea daca va doriti sa cunoasteti si intelegeti mai bine acest oras.

Bucurestiul este mai mult decat un oras pentru mine, simt emotii puternice cand vorbesc despre locul meu natal, mi-a fost dor de el ca de un iubit cand am fost la studii in Madrid, un an; avem o relatie complicata pe care, odata cu maturizarea mea, reusesc sa o gestionez din ce in ce mai bine si sa o fac functionala. Trebuie. si il iubesc. si el pe mine. Simt.

Parcul Kiseleff este unul dintre acele locuri din Bucuresti cu care Olivia are multe povesti placute

Iar daca ar fi sa aleg trei locuri din Bucuresti unde m-am simtit cel mai bine in ultima perioada – pentru ca relatia noastra, ca orice relatie, trece prin diverse etape, hopuri si locuri – as enumera biroul, hotelul Marriott si parcul Kiseleff. Si va povestesc si de ce:

Parcul Kiseleff gazduieste multe povesti. Locuiesc in zona 1 Mai de cand aveam 15 ani, deci il frecventez de vreo 16. Il cunosc bine si am vazut transformarile de la zone pline de boscheti cu seringi aruncate, la locuri de joaca pentru copii, de la “groapa” unde ne dadeam iarna cu punga, la transformarea in lac cu podete si inimioara in mijloc. Ii mai spunem si “Parcul Doina”, datorita celebrului restaurant cu acelasi nume, amplasat in “parcul al doilea” – pentru ca acest parc este taiat de soseaua Kiseleff, care il imparte perfect egal. Fie ca ma duc sa ma plimb si sa ma pierd, ulterior, pe stradutele din zona Kiseleff-Aviatorilor, fie ca merg sa ii arunc mingea catelului ori ca gasesc un petic de iarba ferit si fac aerobic sau yoga impreuna cu prietenele mele, este un loc special, cu o energie speciala, un parc pe care il simt mai aproape de suflet decat pe oricare altul din Bucuresti.

Imagine-din-parcul-Kiseleff

Trecand putin spre comercial, va spun ca de cand unul dintre clientii nostri – Diesel – a deschis magazinul din The Grand Avenue Marriott, merg des acolo si admir the high-end stores in timp ce ne pregatim pentru sedinte foto cu multa voie buna, pe care le desfasuram, de obicei, in iarba, afara. Hotelul are un vibe special si, cumva, desi nu sunt tocmai “de-a casei”, ma simt ca acasa imediat ce intru pe teritoriul de langa Casa Poporului. Magazine, restaurante, piano bar, sali minunate, Marriott has it.

Magazin-Diesel-Marriott

Scopul acestui material nu este de a va prezenta locuri din Bucuresti inaccesibile, asadar nu va ganditi ca am inchis o parte din oras, mentionand la inceputul relatarii mele biroul – noi, agentia de comunicare The Cover (si Papusa Ruseasca), convietuim impreuna cu Laboratorul de Arhitectura (cu subdiviziile Parametrica si LINIA) de patru ani in biroul cu brad in curte, pe strada Mircea Vulcanescu, nr. 27, intr-o zona cu case vechi. Casa despre care va povestesc este patrimoniu. Usa biroului este intotdeauna deschisa pentru o vizita – avem anual porti deschise si petreceri, iar prietenii si colaboratorii nostri trec adesea pentru a sta la o cafea, in balansoar, la umbra bradului, impreuna cu cateii de birou – da, avem doi catei care “muncesc” zilnic alaturi de noi. Oricand aveti drum si curiozitatea de a vedea cum lucreaza arhitecti impreuna cu oameni de comunicare, va deschidem cu drag poarta si punem la dispozitie balansoarul si pouful fuchsia!

birou-Romanian-Design-Week

Sper ca plimbarea mea pe repede-inainte sa va inspire sa ajungeti in cel putin unul dintre aceste locuri din Bucuresti si, daca ajungeti, va doresc sa va aduca acelasi good vibe pe care il simt eu. Iubiti Bucurestiul si ingrijiti-l, indiferent daca sunteti copiii lui sau adoptati, are un suflet mare si este un oras foarte special – si probabil simtiti deja asta.”

Citeste si: “O declaratie inedita de dragoste pentru Bucuresti”!

Foto: Armand Ionescu, arhiva personala