animatie de Oscar Song of the Sea

Poate Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea nu se afla in agenda ta pentru ca te gandesti ca nu mai ai varsta potrivita pentru acele pelicule. Insa noi spunem ca e cel putin o animatie de Oscar care merita atentia ta!

Song of the Sea’, cea mai noua animatie de Oscar a regizorului Tomm Moore (The Secret of Kells), va deschide cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea, ce se va desfasura intre 13 si 18 noiembrie, la Bucuresti.

Noua editie va debuta pe 13 noiembrie, la Cinema Studio din Bucuresti, cu premiera in Romania a lungmetrajului de animatie Song of the Sea / Cantecul Marii, film nominalizat la editia din acest an a Premiilor Oscar si recent la European Film Awards – EFA 2015 pentru cel mai bun lungmetraj european de animatie.

Regizorul Tomm Moore este la cea de-a doua animatie de Oscar

Tomm Moore, regizorul nominalizat si in 2009 la Premiile Oscar pentru animatia The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirata de creaturile mitice din folclorul irlandez numite Selkies – oamenii care devin foci atunci cand intra in mare. Song of the Sea urmareste povestea tanarului Ben si a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi si care descopera ca este o Selkie.
In aventura lor fantastica printr-o lume magica locuita de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeite celtice, cei doi descopera ca supravietuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.

Expresivitatea puternica a personajelor, folosirea animatiei traditionale 2D si a desenelor in acuarela sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki.

Citeste si: “Zilele Filmului German: 3 pelicule de prins la cinema”!

Foto: PR