numarul in print al revistei Cockaigne

“Print is not dead” este unul dintre mesajele care au insotit imaginile de la lansarea revistei romanesti Cockaigne.

Noi ne-am adaugat deja noul numar “tangibil” in colectia de reviste si va povestim ce gasiti in cuprinsul unei publicatii care speram sa nu ramana la un singur numar in print!

Joi, 15 octombrie, echipa Cockaigne a lansat prima editie in print a revistei, in cadrul unei petreceri organizate la Club Control. De la eveniment n-a lipsit nici vedeta care este pe coperta noului numar, fotomodelul Catrinel Menghia, care a fost totodata si Creative Director-ul revistei curente.

Tema numarului 6 al revistei este RetroFuture, un curent creativ care sondeaza modul in care oamenii isi inchipuiau in trecut viitorul. Coperta noului numar o surprinde pe Catrinel Menghia intr-o ambianta relaxata, in care se bucura de serviciile oferite de un majordom-robot. Materialul a fost realizat de Cristian Niculae iar art-direction-ul de Adrian Cozma. Editorialele foto precum cele semnate de Vlad Birdu, Cosmin Gogu, Nelum Francesca Caramini, Matthias Neumann, Vali Barbulescu, Ionut Staicu sau Vlad Andrei sau ilustratiile si colejele realizate de Milena Surducan si Julien Britnic creeaza un univers in care cititorul descopera punti intre trecut, prezent si viitor.

Noul numar al revistei Cockaigne contine interviuri cu Andreea Badala, creatoarea brand-ului Murmur

Dar si un material cu actorul american de origine romana Sebastian Stan, star al al filmului Captain America: The Winter Soldier si cu arhitectul si designerul Fabio Novembre. Printre artistii care isi pun amprenta retrofuturista in Cockaigne se mai numara Ovidiu Buta, Dana Argesan, Laszlo Forray, Francesco Bertola, Alexandru Nimurad, Devon Fay, Josh Hermann si multi altii.

Cockaigne #06 contine si o sectiune dedicata literaturii. Oliviu Craznic si Michael Haulica, unii dintre cei mai apreciati scriitori de SF de la noi din tara, prezinta doua nuvele cu accente retro-future: Last Hourglass si Suicide in Blackbird Street.

Numarul 6 al revistei Cockaigne va putea fi achizitionat din aceasta saptamana din librariile Carturesti, de la punctele de presa din Aeroportul Henri Coanda si, in continuare, de pe www.cockaigne.ro. Pretul revistei este de 45 Lei si include livrarea acesteia in toata tara. Revista poate fi comandata si livrata si-n strainatate.

Foto: PR