Mituri despre pisici: au noua vieti si cad mereu in picioare

Pisicile cad mereu in picioare, le place laptele si au noua vieti. Mituri despre pisici sunt multe, dar majoritatea s-au dovedit a fi false si chiar puerile. Iata cateva dintre cele mai cunoscute!

Pisicile, ca si oamenii, pot avea intoleranta la lactoza, deci daca le oferi lapte de vaca pot voma sau, poate mai rau, se pot deraja la burtica. Partea asta nu o arata in desene, nu?

Mituri despre pisici demontate de oamenii de stiinta sunt cu zecile. Unele sunt neadevarate si poti sa uiti de ele, pentru ca le poti face rau felinelor, daca le iei de bune.

Mituri despe pisici – Cad mereu in picioare

Felinele nu au clavicule, iar coloana lor vertebrala este foarte flexibila. La acestea se adauga si faptul ca pisicile sunt si extrem de gratioase, asa ca au sanse mari sa aterizeze in picioare.

Insa nu poti avea o certitudine ca prietena ta necuvantatoare va supravietui sau ca nu se va rani daca se intampla sa cada de la inaltime.

Ii poti da lapte

Adultii din orice specie de animale au probleme cu digerarea laptelui care provine de la alte mamifere, iar acest fapt este valabil si in cazul pisicilor. La fel ca in cazul oamenilor, multe pisici sufera din pricina intolerantei la lactoza.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au descoperit ca laptele de vaca nu este chiar atat de benefic din punct de vedere nutritional pentru pisicute.

Poate doar le satisface setea, insa pentru atata lucru nu se merita sa le dai lapte, pentru ca le poate provoca neplaceri, ca diareea si voma.

Pisicile urasc apa

In realitate, multe pisici devin foarte curioase cand vad suprafete umede si apa in miscare, de exemplu, jetul de apa de la robinet sau din vasul de toaleta, cand tragi apa.

Dupa ce isi satisfac curiozitatea, poti fi surprinsa s-o vezi stand in chiuveta, in timp ce picaturile de apa ii curg constant pe cap. Unele adora sa faca baie si cu greu le mai scoti din cada.

Crochetele ii curata dintii

Mancarea uscata pentru pisici este foarte buna, pentru ca le ajuta sa-si curete dintii.

Unii cercetatori au descoperit ca din acest punct de vedere, hrana sub forma de „crantanele“ are si rol de ata detara, pentru ca indeparteaza si cele mai ascunse resturi alimentare. Din punct de vedere nutritional, hrana uscata este cel mai rau lucru pe care il poti face pisicii.

Nu asigura apa necesara organismului, nici doza zilnica de proteine esentiale si, per total, nu asigura o alimentatie echilibrata.

Deci oferindu-i pisicii doar crochete cu gust de pui, de iepure sau cu cine stie ce alte arome lipsite de nutrienti, o imbolnavesti incet si sigur. Alterneaza-le cu mancare umeda.

Pisicile au noua vieti

Asta e cel mai cunoscut mit, dar si cel mai lipsit de sens si baza stiintifica. Unii cred ca pisicile sunt mai destepte decat prietenii lor, cainii, si de aici s-a ajuns la ideea ca acestea pot fenta moartea de multe ori.

Stii topul celor 6 cele mai iubitoare rase de pisici?

Foto: Guliver