ovaz la micul dejun bol

Atunci cand sunt pe fuga dimineata, dar vreau totusi sa mananc un mic dejun cald si hranitor, imi fac un bol de ovaz cu nuci si miere. E perfect fiindca e gata in doar 5 minute si e nemaipomenit de bun! Iti recomand si tie sa mananci ovaz la micul dejun!

Oricat de putin timp ti se pare ca ai la dispozitie dimineata, incearca sa mananci ceva inainte sa iesi pe usa din casa! Stiu ca ai mai auzit de o mie de ori ca micul dejun e foarte important, dar daca inca n-ai constientizat, iti mai repetam si noi inca o data! Fara micul dejun, dieta ta, oricat de sanatoasa e, tot se va clatina la un moment dat… Noi iti recomandam sa mananci ovaz la micul dejun! Iata de ce!

Ovaz la micul dejun. O masa calda e reconfortanta la prima ora!

Ca sa-ti faci timp de micul dejun, o solutie este sa te trezesti putin mai devreme decat in mod normal. Nu e o tragedie! Gandeste-te ca pe termen lung iti poti pune silueta si chiar sanatatea in pericol daca nu te obisnuiesti sa iei micul dejun zilnic.

Un mic dejun te incarca cu energia care iti lipseste la prima ora! Nu sari peste el.

Al doilea pas pe care poti sa-l faci este sa-ti schimbi putin viziunea asupra micului dejun! Nu trebuie, neaparat, sa pierzi 15-20 de minute cu omleta, salata, paine prajita. Incearca si variante mai rapide de mic dejun! Desi cele reci se prepara mai repede, ai si variante de mic dejun cald la fel de rapide. Si, in plus, sunt si mai reconfortante!

Iata o super sugestie de mic dejun cald, pe care o poti testa cu prima ocazie: ovaz cu nuci si miere. Ovazul este bogat in fibre si sarac in calorii, fiind ideal pentru micul dejun.

Ovaz la micul dejun, cu nuci si miere

Ovaz la micul dejun – Ingrediente necesare: 1 ½ ceasca de lapte de migdale, ¾ ceasca de ovaz fin, ¼ ceasca de nuci diverse (nuci, migdale, caju, seminte de dovleac, de floarea soarelui etc), 1 lingura de miere si ½ lingurita de scortisoara.

Pune ovazul si laptele intr-o oala, la foc mediu. Amesteca pana cand ovazul se umfla si devine lipicios, in 4-5 minute ar trebui sa fie gata. Adauga mierea si amesteca de cateva ori ca sa se topeasca. Rastoarna ovazul intr-un bol si pune deasupra nucile si scortisoara. Serveste-l cald!

Ovaz la micul dejun – Tips: poti pune deasupra ovazului si fructe, daca ai chef de ceva mai racoritor!

Nu ai nicio scuza sa nu mananci micul dejun! Cand ai o perioada aglomerata la birou, invata sa congelezi micul dejun!

Foto: Guliver