Romane recomandate pentru femei. Completeaza-ti lista de lectura!

In cazul in care iti place sa te relaxezi citind, poti sa adaugi pe lista ta de lectura cateva romane recomandate pentru femei. Aceste titluri celebre sunt scrise de femei si au la baza povesti uimitoare, care te vor tine in suspans si care vor face deliciul oricarei seri, scrie purewow.com.

Aceasta lista cu romane recomandate pentru femei cuprinde o serie de titluri interesante. Nu mai sta pe ganduri si completeaza-ti biblioteca cu ele!

Romane recomandate pentru femei

1. “The Handmaid’s Tale”, de Margaret Atwood

Romanul este scris de autoarea canadiana Margaret Atwood si exploreaza tema subjugarii femeii. Romanul a fost inspirat de colectia de povestiri scrisa de Geoffrey Chaucer.

2. “Beloved”, de Toni Morrison

Bazat pe o poveste reala, romanul prezinta povestea afro-americanilor care invata sa fie stapanii propriilor vieti, intr-un prezent incert. “Beloved” reda o mica parte din istoria neagra a Americii si este intruchiparea trecutului si a pretului libertatii.

3. “Pride And Prejudice”, de Jane Austen

“Mandrie si prejudecata” este unul dintre cele mai frumoase romane scrise de autoarea Jane Austen. Cartea are ca tema principala o poveste de dragoste captivanta. Relatia de iubire care uneste personajele principale pare imposibila din cauza orgoliului de clasa al domnului Darcy si prejudecatilor domnisoarei Elizabeth Bennet.

4. “Jane Eyre”, de Charlotte Brontë

“Jane Eyre” este un roman exceptional si cel mai cunoscut al autoarei Charlotte Brontë. Acesta dezbate teme controversate – sexualitate si religie – si a fost folosit ca sursa de inspiratie pentru mai multe filme.

5. “Wuthering Heights”, de Emily Brontë

Cartea “La rascruce de vanturi” este scrisa de Emily Brontë si publicata de sora ei, Charlotte Brontë, in 1847, dupa ce Emily a murit. In roman este vorba de dragostea dintre doi tineri greu incercati de soarta, Heathcliff si Catherine.

6. “Mrs. Dalloway”, de Virginia Wolf

Romanul prezinta povestea doamnei Clarissa Dalloway. Aceasta, in timp ce face ultimele pregatiri pentru o petrecere, isi aminteste momente importante din viata ei. Tanara fiind, ea are de ales intre a se casatori cu Richard Dalloway, un tanar cu perspective in cariera, si a ramane cu Peter Walsh, un tanar cu idei moderne. Este o poveste care te va captiva, asa ca trebuie sa incluzi si acest titlu pe lista ta de lectura.

7. “Rebecca”, de Daphne DuMaurier

Romanul prezinta povestea unei tinere care se casatoreste cu un vaduv, Maxim de Winter. Titlul romanului este dat dupa prima sotie a lui Winter, care e prezenta in continuare in viata acestuia prin rememorarile celor care au cunoscut-o.

8. “To Kill a Mockingbird”, de Harper Lee

Romanul a avut un succes enorm, castigand Premiul Pulitzer. A devenit o piesa clasica a literaturii moderne, actiunea si personajele fiind inspirate din observarea de catre autoare a familiei si vecinilor ei, precum si a unui eveniment ce a avut loc in orasul ei natal.

Citeste si: 10 carti despre viata traita cu pasiune. Citeste-le si nu vei regreta!

Foto: Guliver