De Paste, cu familia

Vin Sarbatorile. Fie ca este Paste, fie Craciun, traditia este traditie si, in general, este respectata. Dar tu si el sunteti un cuplu modern. Va iubiti si aveti planuri impreuna. In ele nu sunt incluse de fiecare data si astfel de evenimente majore. Atunci ce faceti daca sunteti pusi sa alegeti intre parintii lui, parintii tai si a petrece o vacanta dinainte programata cu iubitul. Si, chiar daca nu aveti planuri de vacant…Cum va impartiti? De Paste, la ai tai, la ai lui, sau la niciunii?

Traditionalistii spun ca Sarbatorile sunt facute sa le petreci alaturi de cei dragi. Este o axioma pe care nu o respingi. Doar ca tu ti-ai cam dori sa o adaptezi. Mai drag decat cei dragi iti este el acum si Pastele impreuna  nu poate fi compensat cu nimic. Va bucura invitatiile la masa, pe care vi le-au lansat atat parintii lui, cat si ai tai. Fiecare spune ca nu accepta un refuz. Nici voi nu vreti sa-i suparati, dar voi aveti tihna voastra. Si tabieturi. Si, mai mult decat atat, aveti alte planuri. Pentru ca e vacanta – fie ea si una scurta – nu vreti sa ratati momente de respiro si rasfat in doi pentru cateva ore petrecute la masa de Paste. Este cadoul pe care vi-l oferiti unul altuia. Asa ca va trebui sa-i refuzati si pe unii si pe ceilalti. In astfel de conditii, supararea lor nu poate fi prea mare. Pana la urma, nu ati ales intre parintii lui si ai tai, ci ati ales sa fiti fericiti unul cu celalalt. Iar fericirea voastra este si fericirea lor.

Insa, daca nu aveti planuri de vacanta, cum va impartit?

De Paste, la ai lui, sau la ai tai?

Varianta pentru care as opta eu este una de compromis: si parintii lui, si parintii tai sa se transforme in musafiri, iar voi sa fiti gazdele. Este frumos sa ai casa plina de Paste, sa va adunati in jurul mesei festive si sa povestiti. In plus, pentru tine este ocazia perfecta sa demonstrezi ca esti talentata in gospodarie. Retele tale, aranjarea mesei, micile cadouri pe care le faci, intretinerea atmosferei te fac nu doar gazda perfecta, ci si fiica si viitoarea nora ideala.

Probabil ca tu vei ezita sa ii dai gata cu preparate mai sofisticate, dietetice si sanatoase, care vor respecta specificul sarbatorii, dar se vor desprinde elegant de traditionalul drob din carne de miel, de pasca din aluat de cozonac si multa branza ori de salata de beuf. Iar, daca ai vreun dubiu ca parintii-invitati s-ar putea simti “inutili”, responsabilizeaza-i si roaga-i sa a duca si ei un preparat pentru masa de Paste.

Pe Paste, intre ai tai si ai lui

Evident, nu putem scoate din calcul si a treia varianta: aceea in care sunteti, totusi, dispusi la compromisuri si, de Paste, alegeti sa va imparti intre parintii lui si parintii tai. Asa ca, fie onorati ambele invitatii in aceeasi zi – ceea ce implica cel putin un efort culinar considerabil -, fie in prima zi ii vizitati pe unii si in a doua zi, pe ceilalti.

Oricare ar fi alegerea voastra, noi, redactia andreearaicu.ro, iti dorim sa ai un Paste linistit si plin de iubire!

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!