ce faci in weekend in Bucuresti

Poate n-ati mai gasit locuri in statiunea unde v-ati fi dorit sa mergeti de 1 decembrie, poate sunteti inainte de salariu sau poate pur si simplu ati vrut sa profitati de acest weekend prelungit ca sa dormiti mai mult in patul vostru. Insa daca aveti chef sa iesiti si prin oras, va aratam cateva evenimente mai putin cunoscute!

Sambata si/sau duminica puteti merge la Yard Sale

Pe 28 si 29 noiembrie, de la 10:30 la 18:00, Dianei 4 gazduieste o noua editie a unui targ cu traditie. Yard Sale a implinit 3 ani de la prima editie si a adunat de-a lungul timpului sute de vizitatori si scotocitori entuziasti. Asa ca daca ramaneti in Bucuresti n-ar strica sa ajungeti si pana acolo. Plus ca dupa shopping sau… inainte puteti lua brunch-ul alaturi de un cappuccino, un ceai parfumat sau un pahar de vin fiert. Ideal ar fi sa mergeti atat sambata, cat si duminica pentru ca-n fiecare zi de weekend e altfel, cu alte dulapuri de scotocit. Intrarea pentru vizitatori e gratuita!

Maraton de filme horror la cinemateca in prima zi de weekend

Fanii genului n-ar trebui sa rateze seria de filme horror pregatita pentru sambata, 28 noiembrie, incepand cu ora 21:00 la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Romane (Str. Eforie nr. 2). Acest maraton de filme horror isi propune sa-l omagieze pe unul dintre maestrii genului, care a murit recent: Wes Craven (1939-2015). Programul include cinci titluri de referinţă din filmografia cineastului american: Ultima casa pe stanga (1972), Dealuri insangerate (1977), Cosmar pe strada Ulmilor (1984), Sarpele si Curcubeul (1988) si Oamenii de sub scara (1991). Tariful unic de acces pentru intregul maraton de weekend este de 10 lei.

Schimb de carti: editie de noiembrie a unui proiect creativ

Daca te numeri printre bookaholicii care iubesc totodata si ceaiul atunci mergi duminica, 29 noiembrie, de la ora 15:00 la “La Un Ceai” (Luigi Cazzavillan nr. 25). Ce se intampla acolo? Are loc intalnirea Schimb de Carti din luna noiembrie. Si pentru ca este anotimpul povestilor si Sf. Andrei e aproape, cei de la Editura Crux Publishing au pregatit un Atelier de confectionat povesti fantastice: Tricotam monstri din cuvinte. Unul pe fata, unul pe dos, cu scriitorul Dan Radoiu. Daca n-ai fost niciodata la acest eveniment iti pot spune ca e locul perfect de unde-ti poti reimprospata biblioteca si unde-ti poti face prieteni noi care-ti impartasesc pasiunile. Intrarea este libera, iar schimbul nu este obligatoriu si nici permanent. Schimb de Carti este un proiect bookblog.ro care se desfasoara de sapte ani in Bucuresti si in alte orase din tara (Galati, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Oradea, Suceava). Acest proiect sustine lectura printr-o serie de intalniri lunare in cadrul carora cititorii pot face schimb de carti intre ei si pot discuta, intr-un cadru cat mai liber si cat mai putin rigid, despre carti, autori sau edituri.

Iti recomandam si: “3 carti de citit in zilele cand nu te-ai da jos din pat”!

Foto: iStockphoto