Simti durere in timpul sexului? Iata care sunt motivele si ce poti face pentru a o preveni

1
De Alice Moisescu
12 ian. 2019

Unele femei simt durere in timpul actului sexual, iar pentru acest lucru… exista numeroase cauze fizice sau psihologice.

Cel mai important lucru este acela ca sexul nu ar trebui sa doara, nu e normal sa se intample asa.

Ce e de facut atunci cand sexul devine dureros? 

1. Cunoaste-ti corpul

Daca nu obisnuiesti sa te masturbezi, ar fi bine sa incepi…

Foloseste o jucarie sexuala, un vibrator de pilda, pe care sa aplici lubrifiant, pentru a decoperi daca senzatiile penetrarii sunt dureroase, sau dimpotriva. Astfel poti controla totul si gasi raspunsuri.

2. Foloseste lubrifiantul

Este cea mai simpla si mai eficienta metoda de a elimina durerea in timpul actului sexual.

3. Comunica eficient cu partenerul

Atunci cand trebui sa tratati o problema sexuala delicata, este foarte important sa comunicati. Vei fi inteleasa si ajutata, astfel ca sexul va fi o placere si nu o corvoada.

4. Experimenteaza felurite pozitii sexuale

Pentru unele dintre noi, durerea sexuala este rezultatul faptului ca penisul exercita o presiune mai mare intr-o anumita zona a corpului. Tocmai de aceea, este foarte important sa incerci alaturi de partenerul tau cat mai multe pozitii sau unghiuri de penetrare pana gasiti un numitor comun.

5. Mergi la un consult

Pentru linistea amandurora, mergeti impreuna la medic. El va sti ce se intampla cu corpul tau si de ce resimti durerii in timpul sexului. De la infectiile urinare si pana la ranile genitale… cauzele pot fi multiple. Insa tratabile!

Motivele pentru care resimtim disconfort sau durere in timpul sexului

Cum am spus si la inceputul materialului, cauzele pot fi de doua feluri: de natura fizica sau psihologica.

Factorii fizici sunt, cel mai adesea, boli cu transmitere sexuala, infectii urinare, rani pe col sau alte disfunctii ale corpului. In aceste cazuri se impune, desigur, o vizita la medic, pentru ca aceste probleme nu se vor rezolva de la sine.

Factorii psihologici, in schimb, pot prezenta multiple cauze:

1. Lipsa de interes pentru intimitate

Atunci cand nu ai chef sau ai o zi mai proasta, iar partenerul isi doreste si tu nu il poti refuza, problema poate aparea. Vaginul tau nu va fi suficient de umed, iar actul sexual poate fi o adevarata corvoada atunci. Fa sex atunci simti! Nu te forta. Partenerul va intelege.

2. Experiente neplacute, agresive

Daca ai fost vreodata abuzata, in mod inconstient asociezi si sexul cu acest tip de durere. Iar organismul tau nu face altceva decat sa se raporteze la aceste credinte ale tale. Cu intelegere din partea partenerului si cu rabdare, puteti trece peste acest obstacol. Sexul trebuie sa fie cel mai placut lucru intr-o relatie de cuplu.

3. Lipsa preludiului

De cele mai multe ori, durerile din timpul sexului pot fi cauzate de un preludiu care lasa de dorit sau care lipseste cu desavarsire.

Este necesar ca inainte de penetrare vaginul sa fie suficient de relaxat si de lubrifiat.

Mangaierile, saruturile nu trebuie sa lipseasca niciodata, indiferent cat de „grabiti” sunteti.

Foto: Shutterstock.com