5 conversatii despre sex pe care trebuie sa le ai cu partenerul tau

1
De Alice Moisescu
13 nov. 2018

Desi unele subiecte sunt foarte sensibile pentru unele cupluri, este vital sa comunicati. Despre fantezii, limite, dar si despre experienta sexuala a fiecaruia dintre voi.

Este destul de dificil sa vorbesti despre unele teme sexuale, mai ales la inceputul unei relatii de cuplu.

Dar astfel de discutii sunt imperios necesare pentru a forma un cuplu solid, dar si pentru ca viata voastra sexuala sa fie una fantastica. Este foarte important sa abordati astfel de subiecte pentru sanatatea cuplului. Nu trebuie sa fie o corvoada. Discutati pur si simplu intr-o nota relaxata, intr-o seara petrecuta in doi. Ai grija, insa, sa nu transformi ceea ce ar trebui sa fie un moment care sa va apropie, intr-un interogatoriu!

Fanteziile

Vrei ca viata voastra sexuala sa fie una exploziva? Atunci cu siguranta trebuie sa stii care sunt cele mai fierbinti dorinte ale partenerului tau, iar el trebuie sa le cunoasca pe ale tale. Vorbiti deschis despre fanteziile voastre, despre dorinte, despre jocuri. Stimulati-va reciproc!

Limitele

Cu siguranta sunt lucruri pe care nu ne dorim sa le facem in materie de sex. Mai ales noi, femeile. Este absolut normal ca o persoana sa aiba propriile limite si chestiuni pe care le considera tabu. Exact asa cum are si propriile fantezii si dorinte. Iar pentru ca viata voastra sexuala sa fie una adaptata asteptarilor pe care le aveti, fiecare dintre voi trebuie sa cunoasca acele limite.

Experienta

La inceputul relatiei, discutiile despre experienta sexuala a fiecaruia dintre voi sunt extrem de importante. Pe cat de dificile, pe atat de importante. Asta nu inseamna acum ca trebuie sa va enumerati partenerii sexuali pe care i-ati avut de-a lungul timpului. Dar este necesar sa fiti sinceri in ceea ce priveste experienta voastra intima. Doar in acest mod puteti avea asteptari realiste unul de la celalalt.

Problemele

In orice cuplu pot aparea tot soiul de probleme de natura intima, precum disfunctii erectile, ejaculari precoce, uscaciune vaginala, dureri in timpul actului sexual etc. Toate acestea pot fi provocate de stres, oboseala sau diverse afectiuni. Oricand va confruntati cu un astfel de obstacol in viata voastra intima, este recomandat sa vorbiti despre ce se intampla, nu sa va comportati de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Oricare ar fi problema, va priveste pe amandoi in aceeasi masura si numai impreuna puteti gasi solutii.

Protectia

Un alt subiect foarte delicat, dar pe care trebuie neaparat sa il abordati, este siguranta si sanatatea sexuala. Bolile cu transmitere sexuala sunt extrem de periculoase – spre exemplu virusul HIV, virusul HPV sau cel al hepatitei C, boli ce iti pot pune chiar viata in pericol. Este necesar sa ii explici partenerului tau ca nevoia de a face teste si analize inainte de a avea sex neprotejat nu reprezinta o lipsa de incredere. Foarte multi virusi sau bacterii nu dau simptome, astfel ca nu puteti sti daca exista o problema. De ce sa nu va asigurati ca sunteti sanatosi?

Foto: Shutterstock.com.