5 greseli pe care femeile le fac adesea in pat

greseli pe care femeile le fac in pat
1
De Cristina Tudor
24 dec. 2018

Cand sexul devine plictisitor si rutinat, multe femei incep sa se gandeasca la modurile in care partenerul nu se ridica la inaltimea asteptarilor, dar vina nu este intotdeauna a barbatilor.

Si noi, femeile, comitem anumite greseli cand vine vorba de sex.

Iata cateva dintre ele:

Nu initiezi niciodata partida de sex

Multe femei isi fac griji de cum ar putea sa para in ochii partenerului daca ele sunt cele care initiaza partida. Nu vor sa para insistente si sa fie catalogate drept agresive. Conform lui Les Parrot, profesor de psihologie universitatea Seattle Pacific si autor al cartii Crazy Good Sex, aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care o comit femeile.

„Majoritatea barbatilor simt ca ei sunt intotdeauna initiatorii iar asta creeaza un dezechilibru in nivelul de pasiune dintre cei doi parteneri”, explica acesta. In general, barbatilor le place sa fie sedusi de partenera la fel de mult, nu doar sa fie ei mereu cei care joaca acest rol.

Arata-ti interesul facand tu primul pas din cand in cand. Partenerul tau va aprecia asta si veti dobandi un nou nivel de satisfactie.

Iti faci griji legat de cum arati dezbracata

Gandindu-te la cum arati in timpul sexului te opreste din a te bucura si-ti scade sansele de a avea orgasm. Nu te mai gandi la faptul ca abdomenul nu e suficient de plat sau ca machiajul nu mai e impecabil. Concentreaza-te pe placerea pe care o simti. Trebuie sa-ti dai voie sa ai orgasm.

Barbatii vor sa-si vada partenerele abandonandu-se placerii, iar asta nu se poate intampla daca-ti faci griji in legatura cu corpul tau. Mai ales ca in majoritatea timpului barbatii nu observa nici macar jumatate din lucrurile care te obsedeaza pe tine. Ii intereseaza mai mult daca ai entuziasm, daca esti energica, interesata si deschisa la lucruri noi.

Presupui ca sexul e carnal pentru barbati

E important sa renunti la teoriile invechite, care spun ca femeile nu sunt sexuale sau ca sexul e doar sex pentru barbati. Si pentru ei e un act important. Atat pentru femei, cat si pentru barbati, cauta intimitatea in actul sexual – doar asa relatia va fi una satisfacatoare din toate punctele de vedere.

Crezi ca el are mereu chef de sex

Majoritatea barbatilor sunt gata si doritori de sex aproape tot timpul, dar asta doar in adolescenta. Barbatii ajunsi la varsta maturitatii resimt la fel de mult presiunile vietii de zi cu zi – familie, munca, facturi – lucru care le poate afecta libidoul. Acest lucru vine ca o surpriza pentru multe femei, iar adesea ele iau personal lipsa interesului de a face sex. Trebuie sa intelegi ca, la fel ca tine, nici barbatii nu au intotdeauna chef.

Nu il ghidezi

Discutiile despre sex, despre ce-ti place si ce nu, nu sunt cele mai confortabile, chiar daca esti cu partenerul tau de foarte multa vreme. Dar trebuie sa stii ca acesta este singurul mod de a te bucura de o relatie sexuala satisfacatoare. O femeie trebuie sa-si asume responsabilitatea in ceea ce priveste propria placere. Nici cel mai bun amant nu va sti ce-ti place daca nu-i spui.

Foto: Shutterstock.com