Cele 7 tipuri de orgasm feminin si cum sa te bucuri si tu de o viata sexuala implinita

1
De Cristiana Astefanoaiei
25 aug. 2023

Orgasmul feminin este un subiect fascinant si inca misterios. De-a lungul timpului, o diversitate de experiente sexuale au fost studiate, dezvaluind ca placerea feminina nu este redusa la o singura forma de orgasm.

Exista sapte tipuri ale orgasmului feminin, conform cercetatorilor. Acestea pot fi experimentate in timpul actului sexual cu un partener sau singura, prin autostimulare.

1. Orgasmul clitoridian

Acesta este cel mai cunoscut si studiat tip de orgasm feminin. Clitorisul este o zona extrem de sensibila situata in partea de sus a vulvei. Stimularea directa a clitorisului, fie prin atingere manuala, orala sau prin alte mijloace, poate conduce la acest tip de orgasm.

2. Orgasmul vaginal

Acest tip de orgasm este adesea descris ca o senzatie profunda si intensa care se resimte in intregul corp, in special in timpul actului sexual cu un barbat sau cu ajutorul unei jucarii sexuale.

4 secrete despre orgasmul feminin dezvaluite de un terapeut sexual

3. Orgasmul Punctului G

Punctul G este o zona de tesut situata pe peretele frontal al vaginului. Stimularea acestei zone poate duce la un orgasm distinct, caracterizat prin contractii puternice si o placere intensa.

4. Orgasmul Punctului A

Acest tip de orgasm implica stimularea zonei situate in spatele punctului G. Punctul A poate fi gasit mai adanc in vagin si, atunci cand este stimulat corect, poate oferi senzatii orgasmice unice.

Ce este orgasmul uscat si care sunt cauzele acestuia

5. Orgasmul pielii

Ai auzit vreodata muzica inaltatoare sau o poveste sfasietoare si ai simtit un val de furnicaturi pe suprafata corpului tau? Daca da, ai experimentat un fenomen numit frisson. Termenul provine dintr-un cuvant francez care inseamna „a tremura”. In limba engleza, se refera la senzatia pe care o ai atunci cand o piesa de arta – precum o melodie, un film sau o carte – te misca atat de profund incat provoaca o reactie fizica. Inca este un mister de ce unii dintre noi simt frisson, iar altii nu, dar cercetatorii descopera ca persoanele care experimenteaza cel mai puternic aceasta senzatie au trasaturi de caracter si conexiuni neurologice care le diferentiaza. Evident, acest tip de orgasm poate fi atins si in timpul actului intim, cu ajutorul mangaierilor partenerului in zonele tale cele mai sensibile.

6. Orgasmul sanilor

Sanii sunt, de asemenea, o sursa de placere pentru multe femei. Stimularea sanilor, in special a sfarcurilor, poate declansa reactii orgasmice puternice. Totusi, uneori, barbatii nu reusesc sa identifice exact miscarile care sa te satisfaca. Ce e de facut? Descopera singura exact care sunt mangaierile si gesturile care iti provoaca maxima placere prin stimularea sanilor, iar apoi impartaseste-le cu partenerul tau. Bucuria va fi de ambele parti.

7. Orgasmul mental

Sa nu uitam ca cel mai important aspect cand vine vorba despre sex are legatura cu mintea noastra. Desi este un act fizic, fara a implica si imaginatia si a ne detasa complet de ganduri, orgasmul este practic imposibil. Asadar, cercetatorii considera ca exista si orgasmul mental, dincolo de celelalte tipuri ale organismului feminin.

Acest tip de orgasm este mai putin explorat, dar se refera la atingerea placerii sexuale prin stimularea mentala sau prin fantasme erotice. Gandurile, emotiile si senzatiile mentale pot juca un rol semnificativ in atingerea orgasmului.

3 exercitii care vor face sexul infinit mai placut pentru tine

Este important sa subliniem ca experienta orgasmica este profund subiectiva si variabila de la persoana la persoana. De asemenea, stimularea corespunzatoare, confortul si comunicarea deschisa cu partenerul joaca un rol esential in atingerea orgasmului.

Foto: Freepik.com