4 secrete despre orgasmul feminin dezvaluite de un terapeut sexual

1
De Cristiana Astefanoaiei
18 mart. 2023

Fie ca ai experimentat sau nu un orgasm adevarat in viata ta, trebuie sa citesti acest articol pentru a afla secretele pe care terapeutul sexual certificat Dr. Holly Richmond le dezvaluie femeilor.

Orgasmul feminin este un mister pentru tine? Simti poate ca este ca o loterie, in timpul unor acte sexuale il poti simti, iar in altele intarzie sa apara.

Din pacate, multe femei nu au experimentat niciodata aceasta placere.

Este esential sa incepem sa ne documentam mai mult pe aceasta tema, sa ne cunoastem corpul dar si mintea, pentru a gasi cele mai bune solutii astfel incat sa ne simtim cu adevarat bine in timpul actului sexual.

Dr. Holly Richmond este un terapeut sexual foarte deschis, care vorbeste despre bucuria de a fi femeie si metode prin care sa fii mai implinita in plan sexual. Invitata la podcasturi precum „Almost 30 Podcast” sau „The Everygirl Podcast”, specialista explica ce beneficii ai cand cunosti lucruri despre corpul tau, printre care si secretele orgasmului.

Ce este orgasmul uscat si care sunt cauzele acestuia

1. Exista nenumarate tipuri de orgasme feminine

„Nici macar nu pot raspunde cu o intreaga lista cu cate tipuri de orgasme exista, pentru ca jur ca cineva gaseste un nou tip in fiecare zi”, a spus Dr. Richmond.

Persoanele de sex feminin pot avea orgasm de la stimularea sfarcurilor la stimularea anala sau chiar doar din minte, ceea ce este denumit orgasme spontane. Pentru o lunga perioada de timp, conversatia despre orgasmul feminin s-a concentrat in jurul punctului G, care este o zona aflata la cativa centimetri in interiorul canalului vaginal si care a fost senzationalizata ca fiind cel mai important focar pentru orgasmele persoanelor cu corp feminin. Nu este tocmai adevarat….

2. …pentru ca majoritatea orgasmelor feminine provin din stimularea clitoridiana (nu din penetrare)

Potrivit Dr. Richmond, majoritatea orgasmelor feminine provin din stimularea clitorisului, si nu din penetrare. Acesta are 10.000 de fibre nervoase (de doua ori mai multe decat capul penisului). S-ar putea sa constati ca o concentrare suplimentara asupra stimularii clitorisului, fie intr-o practica de auto-placere, fie cu un partener, poate duce la orgasme mai intense sau mai frecvente.

Filmele si televizorul portretizeaza adesea „sexul” pur si simplu ca fiind penetrare, dar daca penetrarea (fie de catre un partener sau o jucarie) nu iti face placere, nu esti singura. Poti cauta, de asemenea, jucarii care au ca scop stimularea clitorisului.

Ce este rejuvenarea vaginala si cand poti avea nevoie de acest tratament pentru sanatatea ta intima?

3. Imaginea corporala poate juca un rol in capacitatea noastra de a avea orgasm

Din pacate, traim intr-o lume in care este incredibil de dificil sa renuntam la standardele nerealiste despre cum ar trebui sa arate corpul nostru. Potrivit Dr. Richmond, increderea in sine este adesea un factor care contribuie atunci cand lucreaza cu clientii, in special cu femei.

„Este foarte greu sa primim placere daca nu suntem prezenti”, a spus Dr. Richmond. „De cele mai multe ori, barbatii sunt atat de fericiti sa fie in pat cu o alta persoana goala, incat nu compara pe nimeni. Ei doar iti sarbatoresc corpul”.

4. Acordand mai multa atentie preludiului va creste sansa de a ajunge la orgasm

Cand vorbim despre „decalajul orgasmului”, ne referim la disparitatea care exista intre frecventa cu care persoanele cu corp masculin si cele cu corp feminin ating punctul culminant in timpul actului sexual. Dr. Richmond subliniaza in cadrul emisiunii The Everygirl Podcast ca principalul motiv al existentei decalajului de orgasm este faptul ca traim intr-o cultura in care sexul cu penetrare, heteronormativ, este prezentat ca fiind culmea experientei sexuale placute.

Cum sa ceri cu incredere ceea ce iti doresti in pat, potrivit unui sexolog

„Este in regula sa spui: „Hai sa trecem la actul sexual extern”, spune Dr. Richmond.

A avea o conversatie cu un partener despre prioritizarea preludiului, sau a explora tu insati sexul fara penetrare, ar putea face ca orgasmul feminin sa nu para atat de misterios pana la urma.

Foto: depositphotos.com