Ce este orgasmul uscat si care sunt cauzele acestuia

1
De Alice Moisescu
13 mart. 2019

Educatia sexuala poate fi deseori un subiect complicat, indeseobi pentru adolescenti. Tocmai din acest motiv, multi adulti ajung sa nu detina suficiente informatii legate de sex, fapt ce le poate afecta viata sexuala sau chiar sanatatea. 

Poate e prima data cand auzi de orgasm uscat. Acest fenomen se refera la momentul in care un barbat are orgasm, ajunge in punctul culminant al placerii, insa ejacularea nu are loc.

Orgasmul uscat nu e ceva ce afecteaza sanatatea, insa poate afecta capacitatea unui barbat de a se reproduce.

„Nu au fost efectuate prea multe cercetari asupra acestui fapt… Totusi, exista multe motive pentru care barbatii pot experimenta orgasmele uscate”, explica Dr. Justin Lehmiller, expert in urologie.

Expertii raspund la cele mai jenante intrebari despre sex

Care sunt cauzele orgasmului uscat?

Cauzele orgasmului uscat sunt multiple, insa haideti sa le luam pe rand.

Principala cauza a ogasmului uscat o reprezinta ejacularea retrograda. In momentul culminant, sperma intra in vezica urinara si nu in penis, rezultand astfel orgasmul sec. Ejacularea rerograda poate fi o consecinta a unor medicamente precum antidepresivele sau antipsihoticele, a unor afectiuni medicale precum diabetul sau scleroza multipla sau a unor nervi ori muschi slabiti care implica si vezica urinara.

Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de diabet

Barbatii care experimenteaza ejacularea retrograda trebuie sa efectueze analize de urina si un test de fertilitate, pentru ca aceasta afectiune poate cauza probleme de fertilitate. De altfel, ejacularea retrograda se poate manifesta si la adolescentii aflati la pubertate, dar si la barbatii maturi care nu au nicio problema medicala.

Ce mai trebuie sa stii legat de subiect:
  • in general, cantitatea de sperma scade cu fiecare orgasm, deci daca partenerul tau a avut mai multe orgasme in aceeasi zi, probabil ca lichidul ejaculat va fi nesemnificativ;
  • poate avea loc ejacularea retrograda, cea despre care vorbeam mai sus, care impinge sperma in vezica in loc sa o elimine din organism;
  • barbatul poate avea un deficit de testosteron.
Cum iti afecteaza orgasmele uscate viata?

Pe unii barbati ii poate incanta faptul ca au orgasm fara sa ejaculeze, pentru ca asta inseamna ca ei si partenera nu mai trebuie sa se protejeze de o sarcina nedorita. Insa tine minte ca acest lucru nu te protejeaza si de bolile cu transmitere sexuala. Chiar si sarcina poate aparea atunci cand te astepti mai putin – e suficient ca o cantitate infima de sperma sa ajunga in vaginul tau.

Cum te protejezi de infectia cu HPV, virusul care poate cauza cancer cervical

Medicii recomanda evitarea suplimentelor care promit sa incurajeze productia de sperma pentru ca nu exista cercetari stiintifice care sa sprijine eficienta lor.

O dieta sanatoasa, care exclude alcoolul si fumatul, ar trebui sa fie de ajuns pentru ca partenerul tau sa revina la normalitate in cazul in care sufera de aceasta afectiune.

Cand trebuie sa se adreseze unui medic?

Cum spuneam, orgasmul uscat nu pune probleme serioase, insa in cazul in care vreti sa aveti un copil iar partenerul tau nu ejaculeaza, trebuie sa cereti ajutorul unui medic.

„Orgasmul uscat este in mod evident problematic pentru cei care incearca sa aiba copii”, mentioneaza Dr. Lehmiller.

Un medic specialist va recomanda un set de analize si un tratament care sa corecteze aceasta problema.

Ce este infertilitatea si cum se poate trata?

Foto: Shutterstock.com