Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci genuflexiuni. Te poti accidenta!

genuflexiuni
1
De Ioana Marosan
17 feb. 2019

Genuflexiunile executate corect sunt foarte eficiente pentru musculatura posteriorului si a picioarelor, insa multa lume face greseli care pot sa conduca la accidentari in timpul antrenamentului.

Cine face cu regularitate genuflexiuni stie deja ca inceputul nu este deloc usor. Sunt printre cele mai eficiente exercitii pentru posterior, insa nu sunt deloc usor de efectuat. Daca nu ai antrenamentul necesar si abia te-ai apucat de sport iti va fi foarte greu sa faci seturi de genuflexiuni corect efectuate.

Insa, nu trebuie sa te descurajezi pentru ca cel mai important lucru este sa faci atatea cat iti permite corpul, insa efectuate corect. Iata care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci genuflexiuni:

Nu incordezi partea de jos a corpului

Majoritatea dintre noi ne punem in pozitia de start si incepem genuflexiunile fara sa incordam toata partea de jos a corpului. Acest mic truc este foarte eficient, deoarece musculatura va lucra si mai bine, explica pentru Cosmopolitan antrenorul personal Hannah Davis.

Cum te motivezi sa faci sport – raspunsuri de la cititoare

“Incordeaza puternic toti muschii picioarelor si ai posteriorului inainte de a executa genuflexiunile. Acest truc intensifica efectul pe coborare, iar senzatia de arsura va aparea mult mai repede. Astfel, fiecare genuflexiunie va lucra la maximum musculatura”, explica antrenorul personal.

Faci genuflexiuni dupa cardio

Daca scopul tau este sa tonifiezi musculatura si sa ai un corp mai puternic, atunci aceasta greseala iti saboteaza intreg antrenamentul, avertizeaza specialistul. “Daca picioarele tale sunt deja obosite de la alergare sau cycling nu vei mai avea energia necesara pentru antrenament. Astfel ca nu vei vedea niciun progres daca faci asta constant”, spune specialistul.

Nu cobori posteriorul suficient

Inchipuie-ti ca posteriorul si coapsele trebuie sa fie paralele cu solul sau sa coboare mai mult. Atunci este corect efectuata o genuflexiune. Chiar daca acest lucru nu este posibil de la primele antrenamente, este important sa te asiguri ca duci posteriorul in spate si nu lasi genunchii sa treaca de linia degetelor de la picioare.

6 produse de ingrijire care nu trebuie sa lipseasca din geanta ta de sport

Nu-i lasi corpului zile de odihna

Muschii lucrati intens au nevoie si de pauza, astfel ca este la fel de important sa ai zile in care sa-i permiti corpului sa se reaxeze si sa se refaca.

Ti-e teama sa adaugi greutati

Genuflexiunile facute fara greutati sunt pentru incepatori si sunt foarte eficiente pentru tonifierea musculaturii si pentru cresterea rezistentei. Insa, pe masura ce avansezi in antrenament este foarte important sa adaugi greutatile, astfel incat musculatura sa lucreze in continuare.

Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce tip de sport te va ajuta sa slabesti

“Ultimele repetari trebuie sa le simti extrem de grele ca si cum ar fi imposibil de realizat”, explica specialistul care sustine ca greutatea se mareste gradual pe masura ce capeti mai multa forta.

Foto: