Ce gasesti in geanta mea de plaja

1
De Andreea Raicu
18 aug. 2018

Geanta unei femei este, cu siguranta, locul unde doar ea se poate descurca. Gasesti orice, de la creme de maini, farduri, pana la pastile, tampoane, laptop sau mai stiu eu ce.

Si in cazul meu, multa vreme era la fel. Aveam niste genti in care nu reauseam sa gasesc nimic intr-un timp scurt. Dupa ce am distrus multe genti de la multitudinea de lucruri aruncate si mi-am imbolnavit spatele de la greutatea pe care o caram zilnic, am decis ca nu voi mai purta genti mari, exceptie facand doar cele pentru calatorie si plaja.

Ambele sunt pline cu ce vrei si ce nu vrei insa azi am sa va povestesc doar ce contine geanta de plaja.

Chiar daca prietenii mei rad ca am intreaga casa acolo, am mereu ce am nevoie si chiar si pentru cei din jur. Nu stii niciodata ce iti trebuie, plus ca atunci cand sunt la plaja, chiar nu am energie sa merg in camera de fiecare data cand am nevoie de ceva, asa ca prefer sa le car dupa mine.

  1. Creme, lotiuni si uleiuri de plaja cu diferiti factori de protectie solara, pentru ca in fiecare moment folosesc altceva, in functie de cat de tare arde soarele.
  2. Untul de cacao e nelipsit. E singurul produs pe care il folosesc atat dimineata devreme, cat si seara. Hidrateaza si protejeaza pielea.
  3. Balsam de buze cu factor de protectie solara – nu suport senzatia de buze uscate si crapate si nu plec nicaieri fara cel putin un produs care sa ma ajute din punctul acesta de vedere
  4. Apa termala – te racoreste si hidrateaza in zilele foarte calduroase. Ce poate fi mai placut si mai revigorat decat un spray de apa proaspata pe pielea insetata?
  5. Ochelari de soare – incerc sa ma limitez la o singura pereche, ca sa nu chiar atat de multe in spate, dar vara asta am mai multe pe care le rotesc – nu ma pot decide asupra modelului care-mi place cel mai tare.
  6. Carti/kindle si reviste – ador linistea si senzatia de calm de pe plaja, mai ales dimineata foarte devreme, cand nu este foarte multa lume. Profit de ocazie pentru a citi si a ma relaxa.
  7. Crema de maini – nu suport senzatia lipicioasa de crema de protectie solara pe maini si de obicei mi le curat imediat ce am aplicat lotiunea pe tot corpul si le hidratez cu o crema parfumata si catifelata.
  8. Pareo – nu merg la plaja pentru a ma bronza neaparat, asa ca imi place sa pun un pareo pe mine in momentele cand arde prea tare soarele.
  9. Palarie de plaja – pe langa faptul ca arata bine, iti protejeaza atat tenul, cat si parul.
  10. Prosop
  11. Telefon, carti de credit.
  12. Un costum de baie extra – nu stii cand ai nevoie de un costum de baie uscat.
  13. Migdale – nu lipsesc niciodata din niciuna din gentile mele
  14. Agrafe sau ceva de prins parul

Deci e clar ca nu ma prinde nimeni nepregatita la plaja. Am renuntat la multe altele, dar de toate cele din lista de mai sus inca nu ma pot dezlipi si nici nu stiu daca vreau cu adevarat.