Ce imi doresc de la anul 2020

1
De Andreea Raicu
31 dec. 2019

Anul 2019 a fost un an al transformarii, un an cu multe provocari, un an in care am crescut emotional si profesional mult, in care am facut lucruri pe care nu as fi crezut ca pot sa le fac vreodata.

Se spune ca magia se afla dincolo de zona de confort si nu poti creste decat daca faci eforturi. Nimeni nu spune ca este simplu si pot confirma acest lucru. A fost un an in care am inteles ce inseamna antreprenoriatul de una singura si cat de greu este, chiar daca poate din afara nu pare asa.

Un an in care am muncit cat nu am facut-o niciodata, in care am lansat un program de mentoring pentru femei si unul de meditatii ghidate, inca o editie a agendei motivationale, un jurnal al recunostintei, o colectie de rochii si multe alte produse care se gasesc pe shop.andreearaicu.ro.

Trebuie sa recunosc ca finalul acestui an ma gaseseste extrem de obosita in urma zilelor interminabile in care am muncit din dorinta de a realiza atat de multe.

Si la nivel emotional a fost un an al transformarii, in care am descoperit atat de multe despre mine, despre limitele mele, despre fricile mele, despre cum reactionez sau raspund la situatii complet noi pentru mine, in relatii si in afara lor.

Recunosc ca din dorinta de a face atatea, am uitat de mine uneori si asta m-a costat destul de mult.

La inceputul anului am citit un articol despre ce trebuie sa stii daca vrei sa fii antreprenor. Sa fii pregatit sa lucrezi 16 ore pe zi la inceput, sa stii sa te motivezi singur in aceasta calatorie in care in cea mai mare parte esti singur si multe altele pe care le-am simtit pe pielea mea in fiecare zi.

Ce imi doresc in 2020?

Imi doresc sa regasesc simplitatea vietii, sa imi fac timp de lucruri marunte, de ceea ce, de fapt, ne aduce tuturor bucurie. Alergam de dimineata pana seara sa cream lucruri marete, dar uitam de noi. In fiecare zi vad atat de multi oameni obositi, extrenuati, epuizati, care nu mai au timp de nimic care le bucura sufletul.

Vorbesc zilnic cu prieteni care isi doresc sa aiba mai mult timp, mai mult spatiu, care fac atat de multe pentru a fi impliniti, in randul lumii. Insa, realitatea este ca ne indepartam de noi in goana dupa ceea ce credem ca ne-ar face fericiti.

Anul acesta m-am vazut mult mai putin decat inainte cu oamenii dragi. Am ratat evenimente importante, iar daca am ajuns la ele, nu am putut sa ma bucur din cauza oboselii.

Nimeni nu mai are timp decat pentru a bifa lucrurile din agenda.

Vreau sa am timp pentru mine, pentru oamenii dragi, pentru sufletul meu, sa rad mai mult, sa calatoresc, sa nu mai simt presiune si sa fac lucrurile intr-un mod relaxat. Vreau sa imi fac timp sa invat lucruri noi, care care sa ma relaxeze si sa ma incarce, vreau sa visez mai mult si sa cunosc oameni noi.

Cine poate sa ma ajute sa fac asta? Nimeni in afara de mine.

Pentru ca noi insine suntem cei care ne punem bariere sau le ridicam, stiu ca nu depinde decat de mine cum aleg sa imi traiesc viata.

Sunt extrem de recunoscatoare pentru tot ce am trait, pentru toate experientele care m-au format, pentru oamenii care au intrat si care au iesit din viata mea, pentru prietenii mei minunati, pentru echipa mea de la andreearaicu.ro si pentru familia mea. Am simtit atat de mult suport si iubire si asta mi-a dat energie sa merg mai departe.

Cuvintele care vreau sa ma defineasca in 2020 sunt: spatiu, timp pentru mine, dragoste de sine, blandete, liniste, relaxare, rasete. Sunt curioasa care sunt ale tale.

Sper ca in 2020 sa am mai mult curaj sa aleg ce e mai bine pentru mine si sufletul meu, ceea ce iti doresc si tie.

La multi ani!

Foto: Alex Rosieanu