Ce imi place sa fac in weekend

planuri de weekend
1
De Andreea Raicu
15 feb. 2019

Ador weekendurile! De fapt, cine, nu? Imi place sa am timp sa fac tot ceea ce imi doresc, sa imi incarc bateriile, sa imi bucur inima si sa pierd notiunea timpului, ceea ce in timpul saptamanii e aproape imposibil.

Toata viata am muncit. Mult si in fiecare zi. In televiziune nu exista notiunea de zi a saptamanii sau weekend, sarbatori sau mai stiu eu ce alte evenimente importante. Ba din contra, sarbatorile sunt motive bune pentru a face emisiuni speciale. Si cum am petrecut 20 de ani in televiziune, am prins aproape toate editiile speciale posibile si imposibile.

Am petrecut de doua ori Pastele alaturi de concurentii de la Big Brother, revelioane, zile de duminica nu mai spun, iar cand prezentam emisiunea Megastar, sambetele erau dedicate in totalitate repetitiilor si emisiunii live din fiecare seara.

Ca sa nu mai zic de emisiunea Fabrica de Staruri din Moldova, pentru care trebuia sa fiu la Chisinau in fiecare weekend pentru emisiunea live care se transmitea duminica. Dar m-am bucurat de fiecare minuat si am strans atat de multe amintiri frumoase, de care imi aduc mereu aminte cu drag.

Clatite delicioase cu mango, perfecte pentru un rasfat de weekend

Asa ca in urma cu cativa ani mi-am propus ca weekendurile sa fie doar pentru mine, exceptie facand lucurile care nu suporta amanare sau nu pot fi facute alta data.

Am inteles, cu varsta, cred, sau cu faptul ca am inceput sa ma ascult si sa imi inteleg nevoile, cat de important este sa iti iei acel timp pentru tine, sa te odihnesti, sa te rasferi, sa iti incarci bateriile. Daca cineva mi-ar fi vorbit de importanta timpului liber acum cativa ani, nici nu voiam sa aud.

De ce? Pentru ca am fost programata, da, programata, ca mai toata lumea, sa fiu productiva, sa muncesc mereu, pentru ca altfel as fi fost considerata lenesa.

Insa acum, cand aproape am depasit aceasta obsesie, ma bucur de weekenduri si ma gandeam sa va povestesc ce fac, poate va inspir si pe voi sa va bucurati mai tare de timpul liber si sa lansati munca deoparte.

Plecari din Bucuresti

Ador sa calatoresc. Mai ales prin tara. Avem niste locuri atat de minunate, pe care nu am apucat sa le vizitez, asa ca m-am hotarat sa descopar cat mai mult din Romania.

Am fost in Transilvania, unde mi-a placut enorm. Biserici fortificate, Cetatea din Alba Iulia, Salina Turda si multe altele. Botezul fiicei Laurei (Cosoi) m-a dus in Maramuresc, unde a fost superb. Norocul este sa ai prieteni localnici sau oameni care cunosc locurile, ca sa te duca si sa iti arate exact locurile importante.

Astrologie: Weekendul perfect in functie de zodie

Petrec timp cu oamenii dragi

In weekend, ador sa petrec timp cu oamenii dragi cu care nu reusesc sa ma vad in timpul saptamanii sau nu atat de mult pe cat mi-as dori. Ma simt norocoasa ca sunt inconjurata de oameni minunati, iar asta imi da multa energie si bucurie. Nu imi pot imagina viata fara prieteni.

Vizitez locuri din Bucuresti

Imi place sa descopar locuri noi sau muzee nu foarte populare. Mi-aduc aminte ca am fost la Muzeul Zambaccian si am ramas extrem de surprinsa sa vad niste opere atat de importante, despre a caror existenta nu aflasem, chiar daca muzeul era in vecinanate.

Nu stiam ca pe langa lucrarile semante Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady si Corneliu Baba, se afla si Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo si Marquet, unice in Romania.

5 tinute de weekend pentru sezonul rece

Locurile obisnuite din Bucuresti

Frudisiac, Raionul de peste, Yoshi, Uanderful sunt cateva dintre locurile in care imi place cel mai mult sa merg in weekend. Adevarul este ca atunci cand fac o obsesie pentru ceva care imi place, ma tine pana cand ajung la saturatie. Ma bucur ca merg de mult timp in aceste locuri si inca imi face mare placere sa-mi petrec timp aici.

Timp pentru mine

Stau departe de telefon, citesc, merg la yoga, la spa, inot, meditez, petrec timp in natura sau pur si simplu stau acasa si nu fac nimic si nu vorbesc cu nimeni macar doua ore. Mi-am gasit metode care sa ma bucure si sa ma incarce pentru toata saptamana.

Voi ce faceti in weekend?

Foto: Arhiva personala