Saptamana perfecta incepe duminica!

saptamana perfecta
1
De Larisa Giurea
21 apr. 2019

Asa cum ziua buna se cunoaste de dimineata, saptamana inceputa cu dreptul se cunoaste dupa o duminica productiva, de care te-ai bucurat din plin. Urmeaza cele cinci sfaturi de mai jos si vei vedea imbunatatiri in starea ta de spirit!

Duminica, denumita si Ziua Soarelui, este ultima zi de weekend inainte de o noua saptamana. Desi multe dintre noi se tem de ziua de luni, o duminica petrecuta urmand aceasta reteta va da, cu siguranta, startul unei saptamani de succes!

Stim ca duminicile sunt, de obicei, destinate relaxarii, dar petrecand ultima zi a saptamanii facand activitati productive, vei vedea schimbari in starea ta de spirit. Planificarea si pregatirea te vor ajuta sa imbunatatesti considerabil felul in care iti incepi saptamana.

1. Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge!

Ca sa incepi duminica cu dreptul, alege sa te trezesti in jur de ora 9. Stim ca poate fi tentant sa dormi pana la pranz, dar iti vei multumi daca nu irosesti dimineata dormind. Astfel, te asiguri ca vei avea o zi productiva si ca vei merge devreme la culcare seara. Cu siguranta te va ajuta sa te trezesti la timp luni dimineata, gata sa cuceresti noua saptamana!

8 moduri in care sa te trezesti mai fericit dimineata

2. 99% transpiratie, 1% inspiratie

Exista vreun scenariu mai bun pentru duminica decat cel in care te simti revigorata si plina de energie? Incepe duminica cu o sendinta de yoga, stretching sau jogging. Endorfinele eliberate de creier in timp si dupa ce faci miscare sunt responsabile pentru starea de bine de care te vei bucura pe parcursul zilei!

Idei de activitate fizica si sport in aer liber

3. Mai organizata = mai putin stresata

Pregatirea si planificarea saptamanii va reduce semnificativ stresul provocat de toate intalnirile, sedintele si proiectele pe care le ai pe parcursul saptamanii. Incearca sa vizualizezi zilele care urmeaza si gaseste timp pentru toate lucrurile pe care planuiesti sa le faci. Nu uita: este important sa iti atingi telurile in noua saptamana, dar sa iti rezervi suficient timp pentru tine este vital!

Dozeaza-ti timpul: 4 metode eficiente de a te organiza mai bine

4. Orice minut petrecut pregatindu-te inseamna o ora castigata

Pregatirea meselor pentru zilele ce urmeaza a devenit un trend in ultimii ani. Aloca, duminica, 2-3 ore pentru cumparaturi si gatit. Vei economisi atat bani, cat si timp. Cel mai bine o sa iti prinda cand, dupa o zi lunga de luni, te vei intoarce acasa si vei gasi in frigider ceea ce ai preparat, cu drag, duminica.

Cum isi pregateste Hilary Duff meniul saptamanal?

5. Relaxeaza-te, o meriti din plin!

Sa ai lucrurile puse la punct este important, dar duminica este, totusi, parte din prea-iubitul weekend. Ai fost productiva si ai investit timp in pregatirile pentru o noua saptamana, dar ai nevoie sa te si relaxezi! Nu exista un lucru mai important de facut duminica decat sa te bucuri de timp cu tine, facand activitatile care iti produc placere. Un sfarsit de duminica linistit este ultimul pas pe care trebuie sa il faci pentru a avea o saptamana minunata!

Ce imi place sa fac in weekend

Foto: Shutterstock.com