Descopera-te in 35 de zile. Ziua 22. Emotiile si cum ne raportam la ele.

emotiile
1
De Andreea Raicu
11 mart. 2019

Bucurie, tristete, furie, frustrare, fericire… sunt doar cateva dintre emotiile pe care le simtim aproape zilnic. Intrebare este cat de des ne dam voie sa le acceptam, cat de des le dam voie sa se manifeste.

De mici am fost invatati ca emotiile se impart in pozitive si negative. Si ca orice lucru negativ ar fi bine sa nu existe. Insa realitatea este ca emotiile sunt doar emotii si ele devin pozitive sau negative in functie de filtrul prin care le privim.

Eu, una, am fugit de tot ce a insemnat furie si tristete.

Stiam ca nimeni nu vrea sa ma vada asa. Mereu mi se spunea ca sunt draguta doar cand zambesc, cand sunt fericita, si am inceput sa cred ca daca sunt altfel decat cu gura pana la urechi, nu o sa mai primesc dragostea pe care mi-o doream atat.

Nimeni nu mi-a spus ca inauntrul meu sunt multe parti, multe emotii, si ca toate sunt ale mele, toate ma formeaza pe mine ca persoana, deci este in regula ca ele sa existe.

Ce influenta au emotiile asupra sistemului imunitar

Atunci cand iti accepti emotiile, devii mai liber, mai relaxat, mai fericit.

Nu mai cari povara lor in fiecare moment, care devine din ce in ce mai greu, cu fiecare zi ce trece.

Te invit sa incepi sa fii atent la emotiile tale, la ce simti in corp de fiecare data cand lucrurile iti scapa de sub control sau esti emotionat sau chiar fericit. Fiecare emotie vine cu o senzatie sau reactie pe care o simti imediat in corp. Observa-le si da-le voie sa existe.

Incearca sa afli ce senzatie corespunde fiecarei emotii si asa vei realiza ce traiesti, vei recunoste emotiile pe care poate inca de mic ai invatat sa ti le reprimi.

Inteligenta emotionala te poate ajuta sa-ti schimbi viata

De abia astept sa imi povestesti care sunt emotiile pe care realizezi ca le reprimi cel mai des.

Foto: Arhiva personala