Descopera-te in 35 de zile. Ziua 30. Invata sa fii o prioritate in viata ta.

prioritate
1
De Andreea Raicu
19 mart. 2019

Nu exista scuze. Nu e despre a „avea” timp. Este despre a-ti face timp. Daca e important pentru tine, o sa-ti faci timp. Si ce poate fi mai important pentru tine decat… propria persoana?

Aud multe femei care spun ca nu au timp de ele pentru ca au multe de facut. Realitatea este ca nu fac din grija pentru ele o prioritate din viata lor.

Inotam intr-un ocean de responsabilitati, de deadline-uri, de obligatii sau de lucruri pe care le consideram urgente sau necesare si uitam complet de noi si de nevoile noastre.

Femeile se pun pe ultimul loc din dorinta de a face cat mai multe si asta le copleseste si chiar le epuizeaza. Iar daca se gandesc sa faca ceva pentru ele inaintea altora apare un sentiment imens  de vinovatie.

25 de bucurii mici care iti fac viata de 10 ori mai frumoasa

Cand a fost ultima oara cand te-ai pus pe primul loc si ai facut ceva pentru tine, pentru sufletul sau corpul tau, fara sa te simti vinovata?

Te invit sa vezi care sunt lucrurile de care nu ai avut timp si pe care ti-ai fi dorit sa le faci. Un masaj, un tratament cosmetic, o ora in care sa citesti, o plimbare in parc singura, un curs la care iti doreai de mult sa participi… sau orice altceva ce stii ca ti-ar fi bucurat sufletul.

Tu iti stii prioritatile? Cum te organizezi eficient ca sa iei decizii mai bune

Astept sa imi spui ce ai ales sa faci si cum te-ai simtit.  Si daca apare sentimentul de vinovatie, gandeste-te ca nu poti fii acolo pentru ceilalti atata vreme cat nu esti in primul rand pentru tine.

Foto: Arhiva personala