Remediul meu rapid pentru durerile musculare

1
De Andreea Raicu
29 nov. 2019

Cred ca stiti deja cat de mult imi place sa fac sport, fie ca e vorba de yoga, antrenamente la sala, alergat in parc cu Efi sau pur si simplu stretching acasa, pe o saltea pe care mi-o intind in living sau in dormitor.

In zilele in care dintr-un motiv sau altul nu reusesc sa fac sport, nu am la fel de multa energie si imi lipseste doza de endorfine pe care mi-o da o sesiune sanatoasa de activitate fizica.

Dar pentru ca imi place atat de mult, uneori rutina mea ajunge sa fie poate un pic cam prea viguroasa si intensa, iar acest lucru vine de obicei cu un pret: durerile musculare. Nu ma refer la febra musculara normala dupa un antrenament, pe care o mai poti trece cu vederea si care nu te anchilozeaza complet, ci la acele dureri musculare, cum este durerea de spate, care te impiedica uneori sa te misti in voie si, cel mai enervant, nu mai poti merge la sala si nu te mai poti antrena cateva zile bune.

De obicei ma asigur ca nu ajung in situatia asta avand grija sa ma incalzesc bine inainte de antrenament.

Dar uneori, oricat de atenta as fi cu aceste detalii, nu pot sa evit durerile de dupa si cel mai neplacut aspect al acestui lucru este ca-mi afecteaza activitatea zilnica. Stiti si voi la ce ma refer: cateva zile ma misc teribil de greu, dureri ascutite ma lovesc chiar si cand fac lucruri simple, precum sa ma aplec sa iau ceva de jos sau sa urc in masina.

Daca pana nu demult ma resemnam cu situatia sau testam tot felul de leacuri babesti (cum e de exemplu baia in apa rece), recent am descoperit o noua solutie pentru durerile musculare, cu un format unic, bazat pe o tehnologie japoneza patentata in Romania, respectiv emplastrul medicamentos cu ibuprofen.

Am zis sa-l testez inainte de a va povesti despre el, pentru ca stiti ca eu sunt Toma necredinciosul si pana nu vad efectele pe pielea mea, nu ma arunc sa fac nicio recomandare. Ce am descoperit dupa cateva zile bune in care l-am purtat? Are un format flexibil – se aplica usor si simplu pe zona dureroasa si inflamata – si are un efect de lunga durata – actioneaza timp de o zi si o noapte. 

Daca pana acum satisfactia pe care o aveam dupa un antrenament intens avea un gust dulce-amar, pentru ca stiam ca vine la pachet cu dureri musculare, acum nu trebuie sa ma mai gandesc ca nu voi putea sa ma ridic de pe scaun la birou de durere, pentru ca e suficient sa-mi aplic emplastrul cu ibuprofen in locul dureros si gata, pot sa ma misc din nou in voie.

Si, cel mai important, pot sa ma intorc din nou la sala.

Il port mereu cu mine in geanta si, la nevoie, il aplic repede pe zona inflamata si dureroasa si ma pot antrena fara probleme. Si la partea estetica are o bulina alba din partea mea: e discret si are un miros delicat-mentolat, il pot aplica usor sub bustiera sau oriunde am nevoie (se intinde, deci il pot aplica si pe incheieturi, fara sa ma tem ca se va dezlipi in timp ce ma misc) si nici nu lasa pete.

Ti-l recomand cu drag si astept sa-mi spui cum ti s-a parut!

Foto: Laura Musuroaea