10 caracteristici ale oamenilor puternici mental

1
De Alice Papuc
19 ian. 2023

Oamenii puternici mental au abilitatea de a trece peste orice, oricat de complicata ar fi situatia. Bineinteles, aceasta abilitate nu a fost obtinuta peste noapte. Ei au anumite caracteristici pe care si le-au dezvoltat in timp.

Te-ai intrebat vreodata care sunt acele caracteristici ale oamenilor puternici mental? Desigur, fiecare om este diferit, iar circumstantele au un rol extrem de important. Cu toate acestea, aceste caracteristici comune isi pun amprenta asupra modului in care oamenii puternici mental aleg sa actioneze!

  1. Intelegi ca nimeni nu iti datoreaza nimic

Aceasta este poate cea mai importanta pe lista de caracteristici ale oamenilor puternici mental – sa intelegi ca doar tu esti responsabila de bunastarea ta. Nimeni nu iti datoreaza nimic, tu esti cea care trebuie sa reuseasca!

  1. Nu porti batalii fara rost

Constientizezi ca sanatatea ta mintala este cea mai importanta. Nu incerci sa le schimbi oamenilor niste opinii proprii. Stii deja ca anumite batalii nu au niciun rost. Prefer sa “pierzi” intr-o cearta, dar sa iti pretuiesti timpul. Stii deja cand trebuie sa lasi de la tine si sa nu fii afectata de anumite opinii ale celor din jur.

  1. Ai setat limite clare

Ai setat deja limite clare pentru lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine. Nu te temi sa spui nu atunci cand nu iti doresti un lucru. Toate acestea sunt caracteristici ale oamenilor puternici mental.

  1. Ai grija de sanatatea ta

Iti pretuiesti sanatatea si ai grija constant de tine. Fie ca acest lucru inseamna sa scapi de stres cu un masaj sau sa faci o programare la doctor. Esti atenta la acele consultatii pe care trebuie sa le faci periodic. Nu te temi sa investesti bani in sanatatea si in starea ta de bine.

  1. Accepti feedback-ul

Accepti feedback-ul primit in munca ta si stii ca nu le cunosti pe toate. Esti dispusa sa inveti si sa profiti de oportunitati. Recunosti cand un om este mai bun decat tine si incerci sa inveti de la el. Investesti constant in educatia ta.

  1. Nu incerci sa fii pe placul celorlalti

Nu incerci sa te transformi in ceva ce nu esti doar pentru a te face placuta. Tii la propria persoana mai mult decat la opinia unor necunoscuti. Nu iti doresti ca oamenii sa te “aleaga” pe tine. Cei care te plac, te plac asa cum esti.

Le faci intotdeauna pe plac celorlalti? 6 pasi care te ajuta sa nu mai fii people-pleaser

  1. Esti atenta la cercul tau de prieteni

Te inconjori de oameni care te inspira si te motiveaza. Ai renuntat la acei oameni negativisti, care doar te lasa fara energie. Vrei alaturi de tine oameni cu viziune, de la care sa poti invata si care au valori de viata similare cu ale tale.

5 tipuri de prietene pe care sa le eviti. Nu vor aduce niciun beneficiu in viata ta, ba dimpotriva!

  1. Timpul tau liber este valorificat

Nu lasi timpul sa treaca pe langa tine. Te bucuri cu adevarat de timpul tau liber. Il folosesti pentru a te relaxa, a te simti bine, nu pentru a-l pierde pe lucruri marunte, care nu conteaza cu adevarat. Odata ce te-ai relaxat, esti pregatita sa inveti, sa te dezvolti si sa devii cea mai buna versiune a ta.

  1. Ai rabdare

Cu timpul, ai invatat ca rabdarea si disciplina sunt extrem de importante. Lucrurile cu adevarat bune nu pot fi realizate peste noapte. Trebuie sa fii constanta si sa ai rabdare. Doar asa vei ajunge acolo unde iti doresti.

Strategia de viata a fiecarei zodii. Berbecul intai actioneaza, apoi se gandeste la consecinte

  1. Tii la intimitatea ta

Iti pretuiesti intimitatea si nu simti nevoia sa impartasesti anumite detalii despre viata ta. O viata privata este o viata mai fericita, in foarte multe cazuri. Nu iti mai pierzi timpul barfind cu prietenele tale despre lucruri mult prea intime, ca apoi acestea sa ajunga la urechile unor necunoscuti. Stii deja care sunt acele lucruri pe care trebuie sa le pastrezi doar pentru tine.

Foto: Instagram/lajanabormann